Κρητικός στον COSMOS 96,5 - Τι αναφέρει για την υποψηφιότητά του - Ποιοι είναι οι "τυχοδιώκτες της πολιτικής"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 09:00

Κρητικός στον COSMOS 96,5 - Τι αναφέρει για την υποψηφιότητά του - Ποιοι είναι οι "τυχοδιώκτες της πολιτικής"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους Σπυριδούλα Αναλυτή και Δημήτρη Αλοΐζο , μίλησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Λευτέρης Κρητικός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Για την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων του ψηφοδελτίου

«Επίσημα πλέον μπορούμε να μιλάμε για τις 2 υποψηφιότητες, την δικιά μου και της Γεωργίας Καππάτου. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί και το τρίτο όνομα. Είμαστε το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τους υποψηφίους του. Ήταν και μια απαίτηση όλων όσων είχαν καταθέσει υποψηφιότητα – για να μπορέσουν να κινηθούν ως υποψήφιοι - και δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ οργανωμένο. Υπάρχουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι στο ψηφοδέλτιο και θα ανακοινωθεί το όνομα σύντομα, όμως κοιτάμε να δούμε από ποια περιοχή θα είναι, ώστε να καλύψουμε όσο περισσότερο γίνεται τον νομό μας».

Τι σημαίνει για τον ίδιο η υποψηφιότητα

«Η υποψηφιότητα αυτή είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας. Μιας προσπάθεια που ξεκίνησε  το 2020, ώστε να φτιάξουμε μια σοβαρή κομματική οργάνωση στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Καταφέραμε να συμμετέχουν στο ΠΑΣΟΚ μετά από πολλά χρόνια αξιόλογοι και σοβαροί άνθρωποι, νέα παιδιά, να βγαίνουν ανακοινώσεις για τα προβλήματα των περιοχών…Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα – από το Καλοκαίρι κιόλας – να μου έχει γίνει επίσημη πρόταση να κατέβω ως υποψήφιος. Την αποδέχτηκα την πρόταση και είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής δουλειάς».

Για την αναφορά του σε ανακοίνωση για «τυχοδιώκτες της πολιτικής»

«Τυχοδιώκτες της πολιτικής υπάρχουν παντού. Αυτό το βλέπουμε κάθε φορά, που από το πουθενά μας “σκάνε” υποψηφιότητες. Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι “παιδιά του κομματικού σωλήνα”, το αντίθετο. Όμως κάθε άνθρωπος έχει στην πορεία της ζωής του κάποια σημεία αναφοράς. Όταν εμείς – και άλλοι άνθρωποι – αποφασίσαμε να ζήσουμε στην Κεφαλονιά και να δημιουργήσουμε οικογένεια, σημαίνει ότι αγαπάμε αυτό τον τόπο. Δεν εμφανιστήκαμε ξαφνικά και να πούμε ότι αγαπάμε αυτό τον τόπο και να γυρίζουμε από ‘δω και από ‘κει. Υπάρχει μια πορεία στην ζωή κάποιων ανθρώπων. Θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες θα τα αξιολογήσουν αυτά. Το σίγουρο είναι ότι ξαφνικά δεν σε αγαπάει κανείς. Είχα ερωτηθεί από τα κεντρικά του κόμματος, αν θα ήταν καλό να φέρουν έναν άνθρωπο από την Αθήνα για υποψήφιο και τους είπα ότι είναι λάθος να “φυτέψουμε” ένα άτομο που δεν ζει και δεν δραστηριοποιείται στην Κεφαλονιά. Καλώς ή κακώς σε μια μονοεδρική περιοχή, όπως η δική μας, ο κόσμος ψηφίζει και πρόσωπα».

«Έχει ξεκινήσει λοιπόν η προεκλογική περίοδος για εμάς. Με την ανακοίνωση του τρίτου ονόματος θα ξεκινήσει και η πολιτική συζήτηση, ανά Δήμο, ανά κοινότητα, να μεταφέρουμε τις θέσεις του κόμματος, να καταγράψουμε προβλήματα, να κάνουμε ακόμα πιο ζωντανό τον πολιτικό μας χώρο».




00 inkefalonia general ad 300X250