Αλεξάνδρα Μπαλού στον Inkefalonia 89,2: «Η δύναμη είναι στο λαό και στην κάλπη, αλλά και στους αγώνες» - Τα ζητήματα που εντόπισε στην περιοδεία της στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 10:14

Αλεξάνδρα Μπαλού στον Inkefalonia 89,2: «Η δύναμη είναι στο λαό και στην κάλπη, αλλά και στους αγώνες» - Τα ζητήματα που εντόπισε στην περιοδεία της στην Κεφαλονιά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 και στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων", Αλεξάνδρα Μπαλού.

Η κα Μπαλού αναφέρθηκε στα ζητήματα που εντόπισε κατά την περιοδεία της στην Κεφαλονιά, ενώ έκανε κριτική και στην Περιφερειακή Αρχή, για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο του νησιού, για την στασιμότητα που επικρατεί στην υπόθεση αναφορικά με τα υδατοδρόμια, τα αντιπλημμυρικά έργα στην Κεφαλονιά, τα θέματα Υγείας και Παιδείας στην Κεφαλονιά, για την διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμης Σάμη -  Πάτρα - Ιθάκη, αλλά και τον ΦόΔΣΑ Ιονίων Νήσων και τα προβλήματα στην λειτουργία των ΧΥΤΥ στα νησιά του Ιονίου.

“Διαβήκαμε από τους δρόμους της Κεφαλονιάς που εξακολουθούν να είναι χωρίς διαγραμμίσεις, εξακολουθούν να είναι χωρίς προστατευτικές μπάρες και χωρίς αποκατάστασης όλων των καταστροφών που είχαν υποστεί από τον «Ιανό». Εξακολουθούμε να μετράμε την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, εξακολουθούμε να μετράμε και σκοτάδι στους δρόμους. Ο λαός της Κεφαλονιάς εξακολουθεί να πηγαίνει στις δουλειές του και να κινείται στο δρόμο με υψηλό ρίσκο και με υψηλό κίνδυνο. Δείχνει την καθυστέρηση όλων αυτών των προτεραιοτήτων και έργων. Τα προβλήματα παραμένουν και έρχονται και από το παρελθόν και από τους σεισμούς του 2014. Υπάρχει μία συνολική πολιτική που θέτει πάντα τελευταία τα έργα που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών».

Αναφορικά με την καθυστέρηση στην δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά, η κα Μπαλού τόνισε πως "πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ίδιες τις εταιρίες να αναλάβουν αυτό το project και αυτός είναι ο λόγος που έχουν «παγώσει» οι εξελίξεις", ενώ αναφορικά με την διακοπή της γραμμής Σάμη - Πάτρα - Ιθάκη, τόνισε πως η ακτοπλοϊκή εταιρία που έχει αναλάβει τα δρομολόγια στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αποφασίζει πότε θα βάλει και πότε θα αποσύρει τα πλοία της το χειμώνα, χωρίς κανείς να της λέει τίποτα και αφήνοντας νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή κάλυψη"

Όσον αφορά το μήνυμα που θα ήθελε να δώσει η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, Αλεξάνδρα Μπαλού τόνισε: «Η δύναμη είναι στο λαό και στην κάλπη, αλλά και στους αγώνες».

Παρακάτω ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-684023609?si=269cdd3e25d248fa91f600586636eab6&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250