Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νίκου Φραντζή (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 18:08

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νίκου Φραντζή (Ανανεωμένο)

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νίκου Φραντζή.


 

“ODYSSEUS”

FEDERATION OF CEPHALONIAN & ITHACIAN SOCIETIES

 

Η Κεφαλονιά αποχαιρετά με οδύνη ένα πανάξιο τέκνο της,

τον Νικόλαο Φραντζή.

Ο Νίκος υπήρξεν ένας εμπνευσμένος πρωταγωνιστής στα δρώμενα της

Αυτοδιοίκησης των νησιών μας με όραμα, πρωτοποριακά έργα και

καινοτόμες ιδέες που πάντα υλοποιούσε.

Με την έμφυτη ευγένειά του πάντα ξεχώριζε,

ήταν ένας ευπατρίδης της πολιτικής αναντικατάστατος.

Φίλτατε Νίκο, θα μενεις για πάντα ζωντανός στις καρδιές και τη θύμησή μας.

Για το Δ.Σ.

Διονύσιος Βλάχος                             Κώστας Βαγγελάτος

Πρόεδρος                                         Γραμματέας

 

Βίκτωρ Ρουχωτάς, Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας

Mε βαθιά θλίψη η Σερβία αποχαιρετά το Νίκο Φρατζή. Ένας πραγματικός φίλος του σερβικού λαού. Ως μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), συνέβαλε στη φιλοξενία οχτακοσίων σέρβων παιδιών στην Ελλάδα. Μαζί με την οικογένεια του τη περίοδο 1994-1995, φιλοξένησαν ένα από τα παιδιά που ήρθαν στη Κεφαλλονιά για διάστημα έξι μηνών. Ο δραστήριος Νίκος πρωτοστάτησε στην αδελφοποίηση της κοινότητας των Μεταξάτων με το Δήμο Σοκομπάνια της Σερβίας το 1995. Με την ιδιότητα του προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμου και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΤΕΔΚΕ) στήριξε  με ενθουσιασμό τις δραστηριότητες της ελληνοσερβικής φιλίας που στόχευαν στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Τον διέκρινε η εντιμότητα, η ευγένεια, η αγωνιστικότητα, η αποφασιστικότητα, η δημιουργικότητα και το απαράμιλλο ήθος του. Ένας μεγάλος οραματιστής, μα προπάντων ένας γενναίος μαχητής της ζωής που με δύναμη ψυχής, αγνοώντας την ασθένειά του, συνέχισε με αξιοθαύμαστη τόλμη την εργασία του.

Θα ήθελα να μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήρια των αδελφών σέρβων στα μέλη της οικογένειάς του.

Φίλε Νίκο, αιωνία η μνήμη σου. Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας.      

Με τιμή,

Βίκτωρ Ρουχωτάς

Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας

 

Ηλίας Μπεριάτος

Δυο λόγια για το Νίκο Φραντζή

Με θλίψη μάθαμε το δυσάρεστο νέο της απώλειας του συμπατριώτη μας Νίκου Φραντζή που είχε  πρόωρο τέλος. Ήταν ένας άνθρωπος γελαστός, αισιόδοξος, εργατικός και συνεργατικός, πρόθυμος να βοηθήσει και να συζητήσει με γνώση και εποικοδομητικά  επιχειρήματα.

Από τις θέσεις που κατείχε κατά καιρούς (δήμαρχος , πρόεδρος ΤΕΔΚΚΙ, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ, Γ.Γ. Δήμου Αργοστολίου) προσέφερε πολλά με την ενεργό συμμετοχή και τις προτάσεις του.

Ο Νίκος Φραντζής σε όλη του ζωή ασχολήθηκε με τα κοινά, μέσα από την τοπική  αυτοδιοίκηση που την υπηρέτησε πιστά, μέχρι το τέλος, ως στέλεχος και ως αιρετός. Τον γνώρισα και τον έζησα στη Νομαρχία (1985-89), στην ΚΕΔΚΕ (1991-96), στα υπουργεία (1996-2001) .

Από τις διάφορες στιγμές που συνεργαστήκαμε για θέματα του τόπου μας, κρατώ ιδιαίτερα εκείνες, που με περισσή  προθυμία και ζέση, βοήθησε και στήριξε, με την ΤΕΔΚΚΙ, τις τρεις δημόσιες εκδηλώσεις-συναντήσεις που οργανώθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατάρτιση του προγράμματος  προστασίας και ανάδειξης  του εθνικού δρυμού.

Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μαριάννα, εκλεκτό στέλεχος της τότε Νομαρχιας, και  στους εξαίρετους  γιους  του Κωστή και Γιώργο.

Αθήνα 25-1-2023

Ηλίας Μπεριάτος

Ν Φραντζής 1998 Στη 2η συνάντηση για τον ΑίνοΝ Φραντζής_ 1998 Στη 2η συνάντηση για τον Αίνο

Ν Φραντζής 1993 στην επίσκεψη της Νίκης ΓουλανδρήΝ Φραντζής_ 1993 στην επίσκεψη της Νίκης Γουλανδρή στα Κουρκουμελάτα

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ 

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Δήμου Σάμης εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Νίκου Φραντζή στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος. Είχε υπηρετήσει και στο Δήμο Σάμης αφήνοντας το αποτύπωμά του στην οργάνωση και ανάπτυξη του Δήμου μας.

 

Οι Συνάδελφοι στο Δήμο Αργοστολίου

Καλό Ταξίδι Νίκο 

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από την δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα ένα δικό μας άνθρωπο, έναν πρώην συνάδελφο,  με Αυτοδιοικητική διαδρομή η δράση του οποίου σημάδεψαν την Πολιτική, Κοινωνική, Οικονομική και Αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας.

Φεύγεις σήμερα από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι που όλοι, μοιραία, θα ακολουθήσουμε κάποτε

Μόνο που φεύγεις πολύ νωρίς.

Πάνω στην πιο αποδοτική σου ώρα και ενώ μπορούσες ακόμη να προσφέρεις πολλά με την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, την φιλοτιμία, τη συνεχή διάθεση προσφοράς στο Δήμο μας και τους πολίτες.

Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανες την μάχη για τη ζωή που έδινες όλο αυτό διάστημα.

Ίσως γιατί όλη σου η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.

Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Για όλα αυτά τα σημαντικά, τα αληθινά, και τα μεγάλα, που αξίζουν πραγματικά στη ζωή του ανθρώπου, θα σε κρατήσουμε για πάντα στην καρδιά μας .

Τις ευχές μας για Δύναμη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Οικογένεια σου

                                       Οι Συνάδελφοι σου στο Δήμο Αργοστολίου

                                             Αλεξάνδρα Φραγκισκάτου

                                              Κατερίνα Ανδρεάτου

                                             Σοφία Κουστουμπάρδη  

                                            Γεράσιμος Παυλάτος

                                            Μανώλης Σπαθής

                                            Αλέξης   Αυγουστάτος

                                            Γεράσιμος Αυγουστάτος

                                             Ρεβέκκα   Παπαναστασάτου

                                              Γιώργος   Παπαδάτος

                                             Ελένη Βαλλιάνου

                                               Αμαλία Γκορίνη

                                              Ευτυχία Τζανετάτου

                                              Αγγελική Πεφάνη

                                            Ευαγγελία Παπαναστασάτου

                                          Διονύσης Μηλιαρέσης

                                        Σταματούλα Τσιμάρα

 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                            

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΝΙΚΟ ΦΡΑΝΤΖΗ.

Είναι μεγάλη μου τιμή που στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή αξιώθηκα να συμπορευθώ , να συνεργαστώ και να αγωνιστώ με το Νίκο Φραντζή σε δύσκολες εποχές , σε εποχές που η αυτοδιοίκηση έβαζε τα θεμέλια της. Η δράση του και συνδρομή του πολιτική, κοινωνική, οικονομική και αυτοδιοικητική συνέβαλε στο να ανοίξουν οι δρόμοι προόδου και προκοπής.

Μας αποχαιρέτησε μια προικισμένη προσωπικότητα, που συνέκλιναν τα χαρακτηριστικά του ήθους, της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού, της συνέπειας, της σοβαρότητας και της σκέψης. Ένας ιδιαιτέρως αγαπητός αυτοδιοικητικός , ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή , με αδιαπραγμάτευτα, τη δύναμη και το μεγαλείο ψυχής. Σε όλη του τη ζωή έδινε μάχες… για τη γενέτειρα του, για την οικογένεια του, για την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ευρύτερη κοινωνία, για την ενδυνάμωση της ιόνιας περιφέρειας και είχε κερδίσει δικαίως την εκτίμηση ,την αγάπη και το σεβασμό όλων για το ήθος και την προσφορά του.

Αγαπητέ φίλε Νίκο, τα λόγια είναι φτωχά, η θλίψη μεγάλη… Το πάνθεον της Αυτοδιοίκησης είναι βαθιά ορφανεμένο ,από την πρόωρη απώλειά σου….

Θρηνούν μαζί με όλους και όλα όσα τόσο αγάπησες …ο ουρανός της Λειβαθούς με τις μνήμες του ήλιου ,το πέταγμα των γλάρων στην παραλία του Λουρδά, η άμμος ,τα κοχύλια ,το μπλε της θαλασσινής Αβύθου , το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, η Λακήθρα, τα Μεταξάτα, οι Κεραμειές , όλοι οι τόποι , οι άνθρωποι, που αγαπούσες, κουβαλούσες κι έχουν κουρνιάσει μέσα σου…

Το μεγαλείο της ψυχής σου , δυναμικό και κοφτό σαν του αετού, ευαίσθητο σαν το θρόϊσμα του χελιδονιού, χάριζε γενναιόδωρα την άνοιξη της ψυχής σου, σε όλους μας.

Θα λείψεις σε όλους που σε γνωρίσαμε και σε αγαπήσαμε, γιατί ήσουν αυθεντικός. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στη συνοδοιπόρο σύζυγο σου , στην οικογένεια, τους οικείους και τους φίλους σου. Η παρακαταθήκη αξιών και αρχών -που τίμησες και υπηρέτησες-φυλακτά του μέλλοντος-   θα συνοδεύει και θα καθοδηγεί όλους μας .

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης

 

Γιώργος Τσιλιμιδός 

Η τελευταία χαρά κατευόδιο

Η παρουσία του Νίκου Φραντζή στα δημόσια πράγματα υπήρξε πολύχρονη και δημιουργική με πλούσιο έργο.

Συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με πολλές ιδιότητες από διάφορες θέσεις, αναπτύσσοντας παράλληλα και μια πολύ καλή φιλία.

Οι ευαισθησίες του πολλές με προεξάρχουσα αυτή για τον πολιτισμό.

Η τελευταία μας συνεργασία υπήρξε ιδιαίτερα στενή και το σημαντικότερο αντικείμενό της ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το «Μουσείο Γ. Σκλάβου».

Ατελείωτες ώρες, παρά τα προβλήματα υγείας του, διέθεσε για να γίνει κατορθωτή η μεταβίβαση της συλλογής των έργων του Γεράσιμου Σκλάβου.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2022 πήρε μεγάλη χαρά με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και την εξέφρασε αγέρωχος, επιστρατεύοντας όσες δυνάμεις του απέμεναν, μπροστά στις κάμερες.

Νίκο, έφυγες με μια μεγάλη ικανοποίηση επισφραγίζοντας το δημιουργικό σου έργο.

Καλό ταξίδι, θα σε θυμόμαστε με αγάπη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

 

 

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Έφυγε από κοντά μας μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο ο Νίκος Φραντζής. Δήμαρχος Λειβαθούς τη περίοδο 2003 – 2006 και ένας από τους πιο άξιους εκπροσώπους μιας κορυφαίας γενιάς στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δίπλα στην Παράταξη μας από τα νεανικά του χρόνια, υπόδειγμα Αιρετού και Δημοτικού Υπαλλήλου, με σημαντική προσφορά στην Αυτοδιοίκηση, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο Νίκος υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορα μετερίζια μέχρι το τέλος της ζωής του με απαράμιλλο ενδιαφέρον και αφοσίωση στο καθήκον, με όραμα και στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου

 

Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά συγκλονισμένη από τον αδόκητο θάνατο του Νίκου Φραντζή συμπαραστέκεται στο πένθος.

Ο Νίκος Φραντζής υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ανελλιπώς.Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του με το έργο του.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου,

π. πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, π. Δήμαρχος Λειβαθούς.

Έφυγε νωρίς.

Είχε τη δυνατότητα, τη μαχητικότητα και την κατάρτιση να προσφέρει ακόμα πολλά στον τόπο.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ της Αδελφότητας εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους,

στους φίλους, τους συνεργάτες.

 

Ναπολέων Μαραβέγιας 

Ο Νίκος Φραντζής υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και αγαπητός φίλος από τα εφηβικά μας χρόνια.

Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με επιτυχία και αγάπη για τον τόπο μας αρχικά ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων, αργότερα ως Δήμαρχος Λειβαθούς και τα τελευταία χρόνια ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.

Ήταν ένας προσινής άνθρωπος πάντα με χαμόγελο, ειλικρίνεια εντιμότητα και συναινετική διάθεση. Αντιμετώπισε την αρρώστια με θάρρος και αισιοδοξία μέχρι το τέλος.

Θα τον θυμόμαστε και θα μας λείπει πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα βρεθούμε δίπλα της σε ότι χρειαστεί.

Ναπολέων Μαραβέγιας

Καθηγητής ΕΚΠΑ

π. Αντιπρύτανης , π. Υπουργός

 

Ήξερε να εμπνέει τους συνεργάτες του για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και πάντα το πετύχαινε!

Τον Νίκο Φραντζή τον γνωρίσαμε πολλά χρόνια πριν. Ήταν ένας αγωνιστής και πραγματικός φίλος. Η εργασία, η δημιουργική εργασία ποτέ δεν τον κούρασε. Πάντα αισιόδοξος με σχέδια για μια καλύτερη Κεφαλονιά, πάντα μπροστά από την εποχή του, σκεφτόταν και δεχόταν το νέο, το δημιουργικό, το καινοτόμο. Το πέρασμά του από όλα τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν παράδειγμα εντιμότητας και δημιουργίας. Ήξερε να εμπνέει τους συνεργάτες του για το καλύτερο αποτέλεσμα. Και πάντα το πετύχαινε.

Ακόμα κι όταν ήρθε η αρρώστια, την αγνοούσε, συνέχισε να εργάζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Χωρίς βαρυγκωμιά, είχε εντάξει τις θεραπείες του μέσα στην εργασιακή καθημερινότητά του με τρόπο απλό, αθόρυβο και γενναίο.

Μάθαμε πολλά από τον Νίκο, για να αντιμετωπίζουμε τα άσχημα και τα όμορφα, να ονειρευόμαστε και να παλεύουμε για τα καλύτερα. Είμαστε περήφανοι, είναι τιμή μας που εργαστήκαμε μαζί, που είμαστε φίλοι και συνεργάτες του. Ο Νίκος Φραντζής, ο φίλος μας, πάντα θα ζει μέσα στις καρδιές μας.

Ανδρέας Ζαπάντης

Μαρία Βουτσινά

Γιώργος Κρεμμύδας

Βιβή Βασάλα

 

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Νίκου Φραντζή

Και εκφράζει Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

Ο πρόεδρος

Παναγής Bλάχος 

Ο γραμματέας

Γεράσιμος καραντινός

Ο αντιπρόεδρος

Μιχάλης αγγουριάς

 

Σπύρος Μοσχόπουλος 

Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσεις έναν αγαπητό χωριανό, ένα παιδικό φίλο, ένα σπουδαίο άνθρωπο, έναν συναγωνιστή, ένα πρωτοπόρο σε ιδέες, οράματα και έργο. 

Οι λέξεις είναι φτωχές για να αποτυπώσουν την μεγάλη προσφορά του Νίκου Φραντζή στην πολιτική – κοινωνική – πολιτιστική και αναπτυξιακή πορεία των χωριών μας, της Λειβαθούς, της Κεφαλονιάς, του τόπου μας γενικότερα. 

Συνεργάστηκα μαζί του πολλά χρόνια. Οι παρεμβάσεις και υποδείξεις του ήταν καθοριστικές για την τελική απόφαση και την επιτυχή έκβαση των πραγμάτων.  

Τον διέκρινε η εντιμότητα, η ευγένεια, η αγωνιστικότητα, η αποφασιστικότητα, η δημιουργικότητα, το ήθος. 

Υπόδειγμα συζύγου, πατέρα και αδελφού. 

Ήταν μαχητής και παρέμεινε μέχρι τέλος αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα την ασθένειά του.

Αγαπητέ μας Νίκο, 

Έφυγες πρόωρα. Όλοι εμείς οι χωριανοί σου, όλοι οι φίλοι σου σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας πρόσφερες. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και άπειρη εκτίμηση. 

Σπύρος Μοσχόπουλος 

 

Μάρκος Κοτσιλίνης  - Αποχαιρετισμός στον Νίκο Φραντζή

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε τον Νίκο Φραντζή. Ο Νίκος υπήρξε άξιο τέκνο της τοπικής κοινωνίας. Πράος, συνετός ,σεμνός, ευγενής, έντιμος άνθρωπος, κέρδιζε την εμπιστοσύνη όσων τον γνώριζαν και συνεργαζόταν μαζί του.  Στην υπαλληλική του διαδρομή υπηρέτησε επάξια  με επάρκεια γνώσεων και κατέλαβε τα πλέον σημαντικά αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών στους δήμους Σάμης, Αργοστολίου, προϊστάμενος των ΚΕΠ δήμου Κεφαλονιάς και μέχρι το τέλος του Γενικός Γραμματέας του νύν Δήμου Αργοστολίου, άφησε έντονα το αποτύπωμα της εργασίας του , των πρωτοβουλιών που λάμβανε και του ήθους που τον διέκρινε. Θήτευσε σαν αιρετός σε όλους τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης . Δήμαρχος Λειβαθούς, Πρόεδρος και μέλος της ΤΕΔΚΚΙ, μέλος του ΔΣ της τότε ΚΕΔΚΕ, του ανώτατου οργάνου της τοπ. αυτοδιοίκησης. Έδωσε την ψυχή του για να εφαρμοστεί και να πετύχει η συνένωση των κοινοτήτων με το πρόγραμμα Καποδίστριας στα νησιά μας . Ήταν ακούραστος, άριστα ενημερωμένος , μαχητικός στις επιδιώξεις του, προσιτός στους δημότες , αποτελεσματικός στις επιλογές του.

Ήταν αγωνιστής της ζωής και των δημοκρατικών ιδεών του. Στρατεύτηκε ενωρίς στον αγώνα για την αναγέννηση των νησιών μας. Η Αγάπη του για την Κεφαλονιά τον έφερε κοντά σε άλλους συντρόφους και με τις δημοκρατικές του ιδέες προσέφερε πολλά, ώστε η Κεφαλονιά σήμερα να είναι ελκυστικός τόπος προορισμού, να έχει επαρκείς  υποδομές και υπηρεσίες , να είναι ανταγωνιστική με άλλα μέρη της χώρας.

Γνώρισα τον Νίκο πριν πολλά χρόνια. Γίναμε συνοδοιπόροι και συναγωνιστές στα κοινά σε διάφορα μετερίζια . Διέκρινα το ήθος  και την αξιοπρέπειά του. Μέσα από τις οικογενειακές και κοινωνικές μας σχέσεις αναπτύχθηκε βαθιά και στέρεη φιλία και αλληλοεκτίμηση.

Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης. Με τη εξαίρετη σύζυγό του Μαριάννα και τα παιδιά τους Γιώργο και Κωστή απολάμβανε την εκτίμηση της κοινωνίας γιατί δεν υπήρξε κανένα ψεγάδι, που να σκιάζει την διαδρομή του.

Ο Νίκος έφυγε όρθιος όπως έζησε όρθιος. Ευπρεπής και αισιόδοξος ανέβηκε τον Γολγοθά του με θάρρος, εργαζόταν μέχρι τελευταία, δίνοντας με τη στάση του παράδειγμα ζωής σε όλους μας.

 Νίκο καλό σου ταξίδι .

Στους λίαν  αγαπητούς μας  Μαριάννα Γιώργο και Κωστή εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Μάρκος Κοτσιλίνης

24/1/2023

 

Παναγής Καππάτος - Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Συλλυπητήριο Μήνυμα για την απώλεια του Νίκου Φραντζή

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Νίκο Φραντζή, έναν ξεχωριστό άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτικό του χώρο.

Επρόκειτο για δημόσιο λειτουργό συγκροτημένο και με αγάπη για τον τόπο μας. Άριστος οικογενειάρχης, πολιτισμένος άνθρωπος και αγαπητός στη τοπική μας κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου.

Κατά τη συνεργασία μας διαπίστωσα, ακόμη, το ψυχικό του σθένος και το απόθεμα δυνάμεων που κατέθεσε -παρά τη προσωπική του μάχη- στον αγώνα ο Δήμος Αργοστολίου να λειτουργήσει ομαλά. Για το ζήτημα δε της δημιουργίας του Μουσείου Σκλάβου, η συμβολή του Νίκου ήταν καθοριστικής σημασίας.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μαριάννα, τα παιδιά, τους συνεργάτες και τους οικείους του εκφράζω τα συλλυπητήριά μου.  Θα τον θυμόμαστε πάντα. 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης, Σταύρος Π. Τραυλός

Σχετικά με την απώλεια  του Νίκου Φραντζή, Γενικού Γραμματέα Δήμου Αργοστολίου ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν φίλο, έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με ακεραιότητα την τοπική αυτοδιοίκηση.  Ο Νίκος Φραντζής με τον μαχητικό του χαρακτήρα προσέφερε πολλά στη δημόσια διοίκηση  τόσο με την προσωπική  στάση ζωής του, όσο και μέσα από τα δημόσια καθήκοντά του.

Τα θερμά συλλυπητήριά  στους οικείους του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε Κεφαλληνίας & Π.Ε. Ιθάκης    

Σταύρος Π. Τραυλός

 

Αλέκος Καλαφάτης

Ο Νίκος Φραντζής υπήρξε ένας ωραίος άνθρωπος. Διακρίθηκε σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε, επιστημονικά, επαγγελματικά, πολιτικά, κοινωνικά. Δημιούργησε  μαζί με την αγαπημένη του Μαριάννα μια θαυμάσια οικογένεια.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του επί πολλά χρόνια και από διάφορους ρόλους. Ήταν γνώστης, υπεύθυνος, ανοιχτός στις νέες ιδέες. Προσπαθούσε πάντα να είναι στην πρωτοπορία των πραγμάτων. Ορθολογιστής και οραματιστής, με κριτική σκέψη και κοφτερό μυαλό.

Ο Νίκος ανήκει σε μια γενιά πολιτικών-κοινωνικών στελεχών που πορεύτηκε στη ζωή της  με γνώμονα τη συλλογική προσφορά.

Είχα τη τιμή να είναι φίλος μου. Θαύμασα τις πολλές αρετές του. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ το μέγεθος της ανδρείας του. Η αντιμετώπιση της ασθένειάς του είναι μνημείο αισιοδοξίας, μάθημα γενναιότητας. Δίδαγμα Ζωής.

Φίλε Νίκο,

Δυστυχώς δεν έφυγες πλήρης ημερών. Έφυγες όμως ως πλήρης άνθρωπος.

Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Η Μαριάννα, ο Κωστής, η Ελένη, ο Γιώργος, η Βέρα, θα σε θυμούνται και θα σε τιμούν, όπως κι εμείς οι φίλοι σου.

Αλέκος Καλαφάτης

 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Αργοστολίου εκφράζει για το θάνατο του Νίκου Φραντζή τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αργοστολίου


ΠΕΔΙΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Νίκου Φραντζή, ενός δραστήριου και δημιουργικού ανθρώπου με μεγάλη παρουσία και προσφορά στον τόπο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Φραντζής διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάτων και Δήμαρχος Λειβαθούς. Επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς-Ιθάκης (ΤΕΔΚ-ΚΙ) καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

Η θητεία του ως Προέδρου της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης συνδέθηκε με την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και πρωτοπόρων δραστηριοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας.
Διετέλεσε επίσης, Προϊστάμενος υπηρεσιών καθώς και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου.

Σε όλη τη δημιουργική διαδρομή του, κίνητρο του ήταν η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση του για προσφορά.

Με συνεχή ενεργή παρουσία και ακούραστη δραστηριότητα, από όλες τις θέσεις που ανέλαβε, προσέφερε στην ανάπτυξη και στον πολιτισμό του τόπου μας και συνέβαλλε στην πρόοδο του.
Αφήνει σημαντική παρακαταθήκη το έργο του, καθώς και το αποτύπωμα μιας παραγωγικής και δημιουργικής διαδρομής.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Στην αγαπημένη του οικογένεια εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αλέξανδρος Παρίσης

Πρόεδρος

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων

 

Αλέξανδρος Παντελειός (Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Κεφαλονιά Νησί για όλους)

Η απώλειά του Νίκου Φραντζή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο στο Δήμο Αργοστολίου, όσο και στην κοινωνία μας συνολικά.

Η μακρά πορεία του στην αυτοδιοίκηση αλλά και η ενεργή προσφορά του μέχρι και την τελευταία στιγμή, φανερώνει την απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη του για τον τόπο μας.

Ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας χειρίστηκε με επιτυχία πολλά ζητήματα, σε κάποια από τα οποία συνεργαστήκαμε παραγωγικά, ενώ ακόμη και σε αυτά που είχαμε διαφορετικές απόψεις, τις ανταλλάξαμε με αλληλοσεβασμό.

Εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης εκφράζω προς την οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη.

Αλέξανδρος Παντελειός

 

Σωτήρης Κουρής Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων 

Ήταν ένας πολύ καλός φίλος , συμμαθητής , συναθλητής και συναγωνιστής στην αυτοδιοίκηση .

Είχε τον απόλυτο σεβασμό και την αγάπη μου γιατί πάντα αγωνιζόταν για το καλύτερο χωρίς υστεροβουλίες , μακρυά από συμφέροντα , με ειλικρίνεια , εντιμότητα και σοβαρότητα .

Αναδείχθηκε απο το μεγάλο έργο του ως Προεδρος της Κοινοτητας Μεταξάτων , αλλά και ως μέλος και στην συνέχεια Προεδρος της ΤΕΔΚΙ όπου συνετέλεσε με την δημιουργία της Διαδημοτικής επιχείρησης καθαριότητας ώστε η Κεφαλονιά μας να χαρακτηριστεί « Το καθαρότερο Νησί»

Ήταν ο ιδρυτής της Φιλαρμονικής Λειβαθούς που τόσο αγάπησε και στήριξε μέχρι τα τελευταία του .

Συνεργαστήκαμε αρμονικά την Περίοδο 2002-2006 που ήταν Δήμαρχος Λειβαθούς και εγώ Αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης τόσο σε θέματα έργων για την Λειβαθώ όσο και σε θέματα πολιτισμού , αθλητισμού , παιδείας .

Θυμάμαι την αγωνία όταν χτίζαμε το Γυμνάσιων Κεραμειών και τα συνεχή αίτηματά του για την επέκταση του Δημοτικου Κεραμειών . Η ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του εργου «Τουριστικο Αγκυροβόλιο της Αγίας Πελαγίας». Η ικανοποίηση του όταν τα εργα ολοκληρώθηκαν έγκαιρα ήταν φανερή .

Εξαιρετικός και οργανωτικός σε όλα τα θέματα , ιδιαίτερα όμως στην διοργάνωση Συνεδρίων και εκδηλώσεων . Του χρεώνω τα δυο υπέροχα Συνέδρια , της ΤΕΔΚΙ για την «καθαριότητα και το περιβάλλον» και την Συνάντηση των Αποδήμων Κεφαλλήνων , με την Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Καρολου Παπούλια .

Ποτέ δεν άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία , σαν δημοτικός υπάλληλος , ενώ διέπρεψε σε ότι θέση ανέλαβε και είχε την αγάπη και τον σεβασμό των συναδέλφων του .

Θα θυμάμαι τον Νίκο με αγάπη και σεβασμό , τον αγαπητό μου συμμαθητή , τον συναθλητή που όταν άρχισε να τρέχει δεν σταμάταγε μέχρι να τερματίσει στο αγαπημένο του άθλημα τα 5000 μ .

Μας άφησε ένα κενό γιατί η δυναμική του , η εμπειρία του , οι γνώσεις του μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στον τόπο μας ακόμη .

Στην εξαίρετη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου .

Σωτήρης Κουρής 23/1/2023