Ο Μιχάλης Ξανθάκης στον COSMOS 96,5 για την ξενάγηση στους γεωτόπους της Παλικής

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 12:43

Ο Μιχάλης Ξανθάκης στον COSMOS 96,5 για την ξενάγηση στους γεωτόπους της Παλικής

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του COSMOS 96,5, φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Ξανθάκης(*), μιλώντας για την ξενάγηση στους γεωτόπους της Παλικής και για τις δράσεις της επόμενης περιόδου.

«Έχουμε μια πολύ ωραία εκδρομή για τους πολίτες της Παλικής, για να μπορέσουμε να τους ενημερώσουμε για το Γεωπάρκο αλλά και για τους γεωτόπους της Παλικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Λιβάδι, στο Ξι και στην Ι.Μ Κηπουραίων».

«Το Ληξούρι έχει τον υγρότοπο στο Λιβάδι, όπου είναι ο μεγαλύτερος της Κεφαλονιάς με πλούσια βιοποικιλότητα και ειδικά αυτή την εποχή. Έχει αρκετά είδη παπιών, πολλά είδη ερωδιών, πολλά στρουθιόμορφα, νερόκοτες και πολλά άλλα είδη, πολλά από αυτά πολύ σημαντικά και προστατευμένα από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Στο Ξι θα μιλήσουμε για την άμμο και τον σίδηρο που έχει μέσα και από τον οποίο προέρχεται και αυτό το παράξενο χώμα.

Τέλος, θα πάμε στην Ι.Μ. Κηπουραίων όπου θα ενημερώσουμε για την σεισμικότητα της περιοχής – η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς περιοχές – και θα δούμε πως οι σεισμοί διαμόρφωσαν την γεωλογία της περιοχής και βεβαίως θα θαυμάσουμε το τοπίο».

«Το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου έχουμε και μια ακόμα δράση. Συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Αίνου και κάνουμε μια ημερίδα στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη σχετικά με αυτό το γεγονός. Θα μιλήσουμε για τον Αίνο και για την ιστορία του, τις σύγχρονες δράσεις που κάνουμε με τα προγράμματα καθώς και για το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την ημερίδα που είναι το πρόγραμμα «ΠΑΝΑΣ» που αφορά τα μνημειακά δάση και δέντρα της Κεφαλονιάς».

Ο κ. Ξανθάκης είναι Δρ. Φυσικής Γεωγραφίας, Αναπληρωτής Διευθυντής της Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων- και μίλησε




00 inkefalonia general ad 300X250