ΕΛΜΕ ΚΙ: Όχι στα πολυπληθή τμήματα του γυμνασίου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 18:10

ΕΛΜΕ ΚΙ: Όχι στα πολυπληθή τμήματα του γυμνασίου Ληξουρίου

To   Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΚΙ  καλεί τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς του Γυμνασίου Ληξουρίου, σε συσπείρωση και αγώνα για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα πολυπληθή τμήματα στην Α΄ Γυμνασίου.

Στις σημερινές συνθήκες, το 2022, το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, επιμένουν προκλητικά στον αναχρονιστικό και αντιεκπαιδευτικό συνωστισμό 75 μαθητών σε τρία μόνο τμήματα και συγκεκριμένα στο Α1: 26, στο Α2: 25 (23 + 2 νέες εγγραφές), και στο Α3: 24 μαθητές !!!  Στην παραπάνω εικόνα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός της ύπαρξης 3 μαθητών στο Α1 και άλλων 3 στο Α2 με διάγνωση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, από το ΚΕΔΑΣΥ, που σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικές συνθήκες γίνονται τριτοκοσμικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και αναφορές τόσο της διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, όσο και της ΕΛΜΕ-ΚΙ προς τον κ. Προϊστάμενο και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, υπάρχει σταθερή άρνηση να χωριστεί περαιτέρω η Α Τάξη σε τέσσερα τμήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεκπεραιώνεται αξιοπρεπώς  η εκπαιδευτική διαδικασία.  Είναι προφανές  ότι η παραπάνω κατάσταση αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο πόσο αληθινές είναι οι δηλώσεις της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας αλλά και των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων ότι όλα τα σχολεία λειτουργούν απρόσκοπτα με όλους τους εκπαιδευτικούς στην θέση τους και με όλα τα κενά εκπαιδευτικών καλυμμένα!!! Όντως, αν στριμώξεις 26 μαθητές σε μια τάξη και μάλιστα κάποιους από αυτούς με μαθησιακές δυσκολίες, δεν θα έχεις ανάγκη για περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Με τέτοιες αλχημείες σε βάρος των μαθητών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας προσπαθεί κυβέρνηση και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας να μας πείσουν ότι πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία και μάλιστα να αξιολογούνται με βάση ακριβώς αυτές τις μεθόδους,  για να  μπορούν να  διαχειρίζονται τα πιεστικά προβλήματα που δημιουργεί η χρόνια και γενικευμένη υποχρηματοδότησή τους από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Από τα παραπάνω γίνεται πιο καθαρή ακόμη η στόχευση του Υπουργείου για την βήμα-βήμα προσαρμογή του ελληνικού σχολείου στο πιο σκληρό, ταξικά διαφοροποιημένο σχολείο.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και  γονείς του Γυμνασίου Ληξουρίου σε σύσκεψη

το Σάββατο, 8/10/2022, ώρα 8 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ληξουρίου,

προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας για να διεκδικήσουμε την δημιουργία ενός ακόμη τμήματος στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου Ληξουρίου.

Αργοστόλι 5/10/2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ