Μινέτος για το τουρνουά Αντισφαίρισης στο Αργοστόλι : Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα μετά τους Παραολυμπιακούς του 2004 (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 13:41

Μινέτος για το τουρνουά Αντισφαίρισης στο Αργοστόλι : Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα μετά τους Παραολυμπιακούς του 2004 (COSMOS 96,5)

O αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Μινέτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για το Διεθνές Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι αλλά και για τις εργασίες που εκτελούνται στο κολυμβητήριο.

Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

«Ήταν ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα από τους Παραολυμπιακούς του 2004 και το σημαντικότερο που έχει γίνει ποτέ στην Κεφαλονιά. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το συγκεκριμένο τουρνουά είναι πλέον στο επίσημο πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές ερχόμενοι εδώ και σύμφωνα με τις επιδόσεις τους, συγκεντρώνουν βαθμολογία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Είναι ένα επίσημο τουρνουά».

«Υπήρχε μεγάλο άγχος για το αν θα μπορούσε να διοργανωθεί ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός. Άγχος από την Ομοσπονδία και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Από τον Ιούνιο δουλεύαμε, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αμφιβολίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, ενώ είχε ανοίξει η πλατφόρμα για την δήλωση των συμμετοχών, υπήρχε σημείωση προς τις αποστολές, να μην κλείσουν αεροπορικό εισιτήριο καθώς δεν ήταν σίγουρο αν θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά και έτσι να μην χάσουν τα λεφτά τους οι αθλητές και οι συνοδοί. Μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου η Ελληνική και η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχαν το δικαίωμα να ακυρώσουν το τουρνουά.

Όλο αυτό βέβαια είναι δικαιολογημένο, καθώς το Αργοστόλι είναι μια μικρή πόλη και όλοι οι αθλητές έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται σε μεγάλες πόλεις και γήπεδα. Όμως τα καταφέραμε και πήραμε τα εύσημα από όλους. Και γι’ αυτό πλέον γίνεται θεσμός. Θα γίνεται κάθε χρόνο περίπου την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και μας έδωσαν και το δικαίωμα να έχουμε περισσότερους αθλητές (περίπου 200) και ίσως τα επόμενα χρόνια και περισσότερους.

Υπήρξαν στιγμές που αγχώθηκα πολύ και αυτό γιατί δεν ξέραμε αν θα μπορούσε να ανταποκριθεί η αθλητική εγκατάσταση (καμία πρόβλεψη για ΑμεΑ). Οι ελεγκτές ήταν πολύ σκληροί και τα θέλανε όλα τέλεια. Τους ενημερώναμε διαρκώς, τους στέλναμε φωτογραφίες και τελικά υποχώρησε η διστακτικότητα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Κολυμβητήριο

«Κάνουμε προσπάθεια οι εργασίες να ολοκληρωθούν έως τέλος  Οκτωβρίου και το χρονοδιάγραμμα τηρείται σε μεγάλο βαθμό, με μικρές καθυστερήσεις στην παράδοση των υλικών και με κάποιες επιπλέον απρόβλεπτες εργασίες, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε πριν αρχίσουμε να στρώνουμε με πλακάκια. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αναφορικά με τις λαμαρίνες που είναι έξω από το κολυμβητήριο, τις είδα και ενημέρωσα τον εργολάβο να βάλει περισσότερα διακριτικά. Σχετικά με την προστασία του κόσμου θα πρότεινα πηγαίνουν από το απέναντι πεζοδρόμιο».