Τιμή για τον Παναγή Καππάτο! Ήταν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής στην 35η Επέτειο Εορτασμού του Δικαστικού Σώματος (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 08:40

Τιμή για τον Παναγή Καππάτο! Ήταν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής στην 35η Επέτειο Εορτασμού του Δικαστικού Σώματος (εικόνες)

Είχα τη τιμή να παραστώ, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στη 35η Επέτειο Πανελλήνιου Εορτασμού του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη, προστάτη του Δικαστικού Σώματος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και η εκδήλωση που ακολούθησε στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων της χώρας, τους εκπροσώπους των οποίων συγχαίρω για την άψογη οργάνωση της Ημέρας. 

Το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τους οποίους είχα τη δυνατότητα να συνομιλήσω στο περιθώριο του Εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη. 

Κατά τη συμμετοχή μου στις εκδηλώσεις, είχα την ευκαιρία να συναντήσω δικαστές και εισαγγελείς σε ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, πολλοί εκ των οποίων υπηρέτησαν και στη Κεφαλονιά.

Πιο αναλυτικά, συνάντησα και συνομίλησα με τη Πρόεδρο του ΣτΕ, κ. Ευαγγελία Νίκα, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Μαρία Γεωργίου, τη Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Εφέτη, κ. Μαργαρίτα Στενιώτη καθώς και τις συμπατριώτισσές μας, κ. Ευαγγελία Γιακουμάτου και κ. Ειρήνη Μαραγκάκη, Πρόεδρο Εφετών και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, αντίστοιχα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όπου η επτανησιακή μουσική είχε τον πρώτο λόγο.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

dikastiko1dikastiko2dikastiko3dikastiko4dikastiko5dikastiko6dikastiko7dikastiko8dikastiko9dikastiko10