Σημαντικό! Εγκρίθηκαν 17 μόνιμες θέσεις προσωπικού για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου - Το ανακοίνωσε ο Παναγής Καππάτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 23:44

Σημαντικό! Εγκρίθηκαν 17 μόνιμες θέσεις προσωπικού για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου - Το ανακοίνωσε ο Παναγής Καππάτος

Σήμερα 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, η 1η Οκτωβρίου 2022 είναι μια σπουδαία ημέρα.

Με απόφαση του πρόσφατου Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν 17 μόνιμες θέσεις προσωπικού για το Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου.

Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσής μας, τον Μάιο, για εξεύρεση μόνιμης λύσης για το διαχρονικό πρόβλημα με το προσωπικό του Γηροκομείου.

Σχετικός σύνδεσμος: https://bit.ly/3LZTSo1

Πρόκειται για ένα στόχο πολλών ετών που δεν είχαμε καταφέρει να υλοποιήσουμε στον τόπο μας, καθώς δεν είχε βρεθεί τρόπος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πέρα από συμβάσεις. Η επιτυχία αυτή θα επιτρέψει την φιλοξενία με ασφάλεια ακόμα περισσότερων τρόφιμων στο γηροκομείο, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος έλλειψης προσωπικού με τη λήξη των συμβάσεων.

Ψυχή αυτής της προσπάθειας υπήρξε η Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Άννα Ζαπάντη, που μαζί με τον Διευθυντή κ. Διονύση Ραζή, προχώρησαν τη διαδικασία μέχρι το τέλος σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ευχαριστώ την Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Ανέλαβε προσωπικά να συνδράμει το Γηροκομείο και υπέδειξε τη βέλτιστη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ. Θερμές ευχαριστίες και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε την πολιτική βούληση να στηρίξει αυτή τη διαδικασία.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει στην πράξη τη σταθερή δέσμευσή μας για τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και την συνεχή αναβάθμιση της Κοινωνικής Πολιτικής στη χώρα μας. Η δέσμευσή μας για λύσεις σε όσο περισσότερα διαχρονικά προβλήματα γίνεται, παραμένει ισχυρή, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης