Ο Νίκος Χαραλάμπους της Hellenic Seaplanes στον COSMOS 96.5 : Καταληκτική ημερομηνία η Άνοιξη για τις πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 11:13

Ο Νίκος Χαραλάμπους της Hellenic Seaplanes στον COSMOS 96.5 : Καταληκτική ημερομηνία η Άνοιξη για τις πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων

O Nίκος Χαραλάμπους (Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον COSMOS 96,5 και αναφέρθηκε στην πορεία δημιουργία των υδατοδρομίων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

«Κάνουμε αγώνα να προλάβουμε την επόμενη σεζόν, γιατί αυτή η σεζόν χάθηκε. Καταληκτική ημερομηνία για εμάς είναι η αρχή της Άνοιξης, ώστε να έχουμε τα πρώτα υδροπλάνα και τις πρώτες πτήσεις».

«Το θέμα των υδατοσρομίων φαίνεται ότι με την παρούσα Κυβέρνηση έχει “ξεμπλέξει” σχετικά με την αδειοδότηση και την κατασκευή τους, δηλαδή τα προβλήματα που υπήρχαν και καθυστερούσαν τις αδειοδοτήσεις έχουν πλέον λυθεί. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι τα υδατοδρόμια που έχουν ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές πρέπει να ακολουθήσουν μια κατεύθυνση. Να γίνει ένας διαγωνισμός για να του παραχωρηθεί ένας χώρος για να κατασκευαστεί το υδατοδρόμιο και να λειτουργήσει με ιδιωτικά κεφάλαια, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες πολλές φορές οδηγούνται σε διαμάχες με τις Περιφερειακές Αρχές, όπως έχει γίνει και με τα Νησιά του Ιονίου».

«Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή οδήγησε την νυν στο ΣτΕ γιατί η νυν έβγαλε έναν προϋπολογισμό διαφορετικό από τη προηγούμενη και έτσι καθυστερεί μια διαδικασία. Υπάρχουν και γκρίνιες που θα βρεθεί το “μπάτζετ” για να κατασκευάσουμε τα υδατοδρόμια… Αφού υπάρχει, από ιδιώτες επενδυτές να κατασκευάσουν οι ίδιοι και να λειτουργήσουν το υδατοδρόμιο. Συνεχώς αδειοδοτούνται υδατοδρόμια. Μένουν μόνο τα Ιόνια Νησιά  χωρίς υδατοδρόμια. Ο Δήμαρχος Αργοστολίου έχει δείξει ενδιαφέρον, περίμενε να δει πως θα εξελιχθεί το θέμα της Περιφέρειας. Αυτό που ξέρω και έχει ανακοινωθεί είναι ότι δεν ισχύουν οι προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Περιφέρεια με τα Λιμενικά Ταμεία».

«Τα Νησιά του Ιονίου (και όχι όλα) ταλαιπωρούνται και δεν έχουν καν άδεια για υδατοδρόμια. Το να συνδεθούν τα νησιά με άλλα κομμάτια της Ελλάδας μέσω των υδατοδρομίων, πλέον είναι κάτι απλό. Μέσα σε 8 μήνες μπορείς να έχεις ένα υδατοδρόμιο έτοιμο. Έχουμε στείλει την πρόταση στον Δήμαρχο – Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου και είναι στα χέρια του, ώστε να προωθήσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την δημιουργία του υδατοδρομίου. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου πλέον. Τα υδατοδρόμια στο Ιόνιο μπαίνουν σε προτεραιότητα».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250