Το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 19:29

Το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών τμημάτων του Δημοτικού μας σχολείου πραγματοποίησαν δράσεις αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Έπαιξαν με γλωσσοδέτες, έφτιαξαν αφίσες και συζήτησαν για τη σημασία των γλωσσών, οι οποίες αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε. Η δράση έδωσε μεγάλη χαρά στους μαθητές, εμπλούτισε τις γνώσεις τους και ήταν αφορμή να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της εκμάθησης γλωσσών.

glwsses2

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη. Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:

  • να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης·
  • να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης·
  • να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο  (Από την επίσημη σελίδα της Ε.Ε.).

γλωσσα3




00 inkefalonia general ad 300X250