Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς "Ν. Καββαδίας": Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν ξανά τον Σύλλογό μας για να παραμείνει ενεργός"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 08:58

Σύλλογος Ναυτικών Κεφαλονιάς "Ν. Καββαδίας": Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν ξανά τον Σύλλογό μας για να παραμείνει ενεργός"

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  «Νίκος Καββαδίας»

 

Προς τους Συναδέλφους Ναυτικούς –  Φίλες - Φίλους

Συνάδελφε (Εν ενεργεία και συνταξιούχε), Φίλη, Φίλε,

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι για την πολιτεία οι συνταξιούχοι ναυτικοί είναι σαν να μην υπάρχουμε. (ο υπουργός ναυτιλίας το 1986 μας αποκάλεσε «πολίτες Β’ κατηγορίας»). Όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις δυσκολίες και την επικινδυνότητα του ναυτικού επαγγέλματος, την σημασία του συναλλάγματος που στέλναμε, όταν ταξιδεύαμε, για την Εθνική οικονομία, την διαφήμιση της πατρίδας στα λιμάνια όλου του κόσμου με τη εκεί παρουσία των Ελλήνων ναυτικών, αλλά προχώρησε και σε μέτρα που μας οδηγούν σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια. Όχι μόνο η σχέση σύνταξης / μισθού των ναυτικών δεν πλησίασε τα αντίστοιχα του Δημοσίου, αλλά όταν η πολιτική όλων των κυβερνήσεων(χωρίς εξαίρεση) που οδήγησε την χώρα στο «ναρκοπέδιο των μνημονίων», οι περικοπές στις συντάξεις των ναυτικών(που το ύψος τους οι ίδιες κυβερνήσεις καθόριζαν) υπήρξαν οι πλέον «άγριες».

Και όταν επετράπη από τους κηδεμόνες μας να δίνονται αυξήσεις συντάξεων, από 01/01/2023, ώστε ο πληθωρισμός να μην ροκανίζει πλέον τις συντάξεις και κάτι να «τσιμπάνε» από την αύξηση του ΑΕΠ, εμάς μας απέκλεισαν ουσιαστικά κι από τα δύο. Γιατί αυτές οι αυξήσεις, γύρω στο 6%, δεν θα δίνονται σε όλους, όπως γινόταν με την παλιά ΑΤΑ, αλλά σε όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια συντάξιμη υπηρεσία, κάτι που ελάχιστοι από εμάς διαθέτουν. (δεν αγγίζει, βλέπεις, ο πληθωρισμός αυτούς που έχουν λιγότερα από 30 χρόνια!!). Δεν έχουν καν την κοινωνική ευαισθησία να δίνουν κλιμακωτά μειωμένες αυξήσεις σ’ όσους έχουν μικρότερους συντάξιμους χρόνους. ΌΧΙ! αποφάσισαν, σ’ όσους έχουν πχ 25 χρόνια, ΤΙΠΟΤΑ!!. Αυτών την σύνταξη θα την τρώει μόνιμα ο πληθωρισμός, χωρίς να αναπληρώνεται από κάτι. Αλλά και όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια δεν σημαίνει πως θα πάρουν αύξηση σίγουρα. Εξαρτάται από την «προσωπική διαφορά» που προέκυψε από τον «επανυπολογισμό» των συντάξεων, αυτό το φρούτο που καλλιέργησαν οι «τέως» και που, λόγω νοστιμιάς, αρέσει και στους «νυν».

Συνάδελφοι, γι’ αυτές τις συμπεριφορές των κρατούντων δεν φταίνε μόνον αυτοί. ΦΤΑΙΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΕΙΣ. Οφείλαμε να γνωρίζαμε ότι η έννοια «δικαιοσύνη» είναι άγνωστη γι’ αυτούς, τουλάχιστον όσον αφορά προς εμάς, του συνταξιούχους ναυτικούς. Το μόνο που μετράει γι’ αυτούς είναι τα «κουκιά», πόσοι είμαστε. Κι εδώ είμαστε κάποιες χιλιάδες, αξιόλογο ποσοστό στην Κεφαλονιά των 35.000 κατοίκων, γύρω στο 10%. Πρέπει όμως να το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία. Τα βουλωμένα αυτιά τους δεν τα διαπερνούν οι κουβέντες στα καφενεία, ούτε οι μεμονωμένες φωνές. Μόνο το «βουητό» του πλήθους και ό,τι αυτό προμηνύει όταν στέκεται ανέκφραστο στην «ουρά» κάθε 4 χρόνια.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους συνάδελφους, μέλη ή μη, αλλά και τους φίλους μας, να ξαναπλαισιώσουν τον Σύλλογό μας για να παραμείνει ενεργός, καταθέτοντας συγχρόνως ιδέες και προτάσεις και να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν αρπάξει.

Είτε προσερχόμενοι στο γραφείο μας (Αντώνη Τρίτση 50, πίσω από το ROCKCAFE, απέναντι από την τράπεζα ALPHA, είτε τηλεφωνώντας στο τηλέφωνο 2671-25656, του γραφείου μας, που θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά 10:00 – 12:00 ΠΜ, καθ’ όλη την διάρκεια του Οκτώβρη.

Η συμμετοχή σας, η παρουσία σας, οι προτάσεις σας, είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνει ο Σύλλογος ζωντανός, για να μην εξαφανιστεί η έννοια «ναυτικός» από την κάποτε Ναυτομάνα Κεφαλονιά, για να δυναμώσει η φωνή μας, φτάνοντας ως τις διάφορες «κορυφές». Σας περιμένουμε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ