Ελένη Λουκέρη από την ΔΕΘ στον COSMOS 96,5: Τεράστιο ενδιαφέρον για τα τυροκομικά – «Είναι καλύτερα από της Κρήτης» λένε όσοι δοκιμάζουν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 14:15

Ελένη Λουκέρη από την ΔΕΘ στον COSMOS 96,5: Τεράστιο ενδιαφέρον για τα τυροκομικά – «Είναι καλύτερα από της Κρήτης» λένε όσοι δοκιμάζουν

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητηρίου Ελένη Λουκέρη φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την ΔΕΘ – στην οποία η Κεφαλονιά και το Επιμελητήριο συμμετέχουν με περίπτερο – και αν τα προϊόντα της Κεφαλονιάς “τραβούν” το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

«Η φετινή έκθεση έχει υπερβολικά πολύ κόσμο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και περισσότερο από όσο περιμέναμε. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τιμώμενη χώρα και κοιτάμε όλοι να δούμε πως θα συνεργαστούμε».

«Πρέπει να σας πω ότι η αποστολή των Εμιράτων δεν περνάει από όλα τα περίπτερα, είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί. Το ότι επέλεξαν το περίπτερό μας και το επισκέφθηκαν κάτι σημαίνει. Εμείς στο περίπτερο έχουμε ελαιόλαδα, τυροκομικά προϊόντα και παραδοσιακά γλυκά, κρασιά. Αυτό που κέρδισε το ενδιαφέρον ήταν τα τυροκομικά. Δοκίμασαν την γραβιέρα μας και μας ρώτησαν αμέσως, αν θα μπορούσε να γίνει εξαγωγή. Όταν σε ρωτάνε κατευθείαν κάτι τέτοιο είναι πολύ καλό. Άλλο ένα προϊόν που τους έκανε φοβερή εντύπωση ήταν το παστοκύδωνο, καθώς δεν την έχουν ξανασυναντήσει αυτή τη γεύση. Πάντως κοιτάνε απλά προϊόντα και αυτό που λέμε με μία λέξη «τίμια» και δεν κοιτάνε τις υπερβολές. Χαρακτηριστικό είναι ότι τους πρότειναν να δοκιμάσουν λάδι με βρώσιμο χρυσό και αρνήθηκαν.  Στην έκθεση όσοι έρχονται στο περίπτερό μας και δοκιμάζουν τα τυροκομικά μας (γραβιέρα, ανθότυρο), λένε ότι είναι καλύτερα από της Κρήτης».

«Έχουν έρθει στο περίπτερο αρκετοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα και όλοι οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων. Αυτό φανερώνει και την εξωστρέφεια του Σταύρου Σπαθή. Αναμένουμε επίσκεψη και από το Ελλήνο – Σερβικό Επιμελητήριο και το Σαββατοκύριακο περιμένουμε πολύ κόσμο και ακόμα περισσότερους επίσημους. Στην έκθεση ο κόσμος που επισκέπτεται τα περίπτερα είναι κατά κύριο λόγο από την Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετοί που σταματάνε στο περίπτερό μας και μας λένε ότι το Καλοκαίρι ήταν στην Κεφαλονιά».

«Αρκετοί από αυτούς που επισκέπτονται το περίπτερο ενδιαφέρονται για εξαγωγές. Βέβαια εμείς ως Επιμελητήριο, απλώς προωθούμε το προϊόν, αλλά πολλοί παίρνουν κάρτες των παραγωγών. Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι τα τυριά μας θα βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να μπορέσουμε να πράξουμε τις ποσότητες».




00 inkefalonia general ad 300X250