Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για υποκλοπές: "Η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη προσβάλλει βάναυσα την δημοκρατία μας"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 08:45

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για υποκλοπές: "Η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη προσβάλλει βάναυσα την δημοκρατία μας"

Μετά την παραπομπή για το τέλος Αυγούστου της συζήτησης στη Βουλή που ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Η κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη, με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών, προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας και διασύρει για μια ακόμη φορά την χώρα όταν όλα τα έγκυρα διεθνή μέσα παραλληλίζουν το συγκεκριμένο σκάνδαλο με πρακτικές της χούντας των συνταγματαρχών.

Διότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι επειδή διατηρεί τον έλεγχο της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει. Και όταν φανερώθηκε, είπε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, συνειδητά ψέματα για να καλυφθεί.

Δεν είναι απλά πολιτικά υπόλογος, είναι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας.

Αντί για συγγνώμες και ψέματα, λοιπόν, ας μας πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια. Ποιοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν από το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει. Το αίτημα επίσης του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

Διότι ενώ το γιγαντιαίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τα κυβερνητικά ψεύδη προκαλούν μια γενικευμένη πια αίσθηση εργαλειοποίησης θεσμών και πλήρους απαξίωσης της δημοκρατίας, η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζει να επελαύνει και η κυβέρνηση αδρανεί αυτοθαυμαζόμενη. Ενώ ήδη εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή φτώχειας ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ τα νοικοκυριά δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια εξακολουθούν να καλπάζουν.

Η πολιτική αλλαγή δεν είναι πλέον μόνο αναγκαία αλλά και επιτακτική, ώστε η κοινωνία να πάρει μια ανάσα καθαρού αέρα, για να ξεφύγει από τον ζόφο στον οποίο μας καταδικάζει καθημερινά ο κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες και οι φίλοι του.

Ανάσα δημοκρατίας, ανάσα διαφάνειας, ανάσα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αργοστόλι 10 Αυγούστου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250