Το Λιμενικό για το συμβάν με την ακυβερνησία σκάφους με έξι επιβαίνοντες ανοιχτά της Κεφαλονιάς (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 09:51

Το Λιμενικό για το συμβάν με την ακυβερνησία σκάφους με έξι επιβαίνοντες ανοιχτά της Κεφαλονιάς (Ανανεωμένο)

 Το Λιμενικό με ανακοίνωσή του για το συμβάν αναφέρει: 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Π-Τ/Ρ “ΦΡΕΝΤΣΙΠ” Ν.Π. 12582, λόγω μηχανικής βλάβης, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. δυτικά παραλίας πλατιάς άμμου ν. Κεφαλληνίας.

Στο σημείο έσπευσε το Ρ/Κ “ΜΑΚΗΣ” Ν. Α. 546, προς παροχή συνδρομής, ενώ το “ΦΡΕΝΤΣΙΠ” ρυμουλκήθηκε στον λιμένα Αργοστολίου συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Αρχική Ενημέρωση 

Επιχείρηση αυτή την ώρα του Λιμενικού Σώματος, για σκάφος  που βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Το σκάφος εντοπίστηκε σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων στα δυτικά της παραλίας της «Πλατιάς Άμμου» και σε αυτό επέβαιναν έξι αλλοδαποί.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα ρυμουλκό, το οποίο μεταφέρει το σκάφος στο λιμάνι του Αργοστολίου. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ. 

 Inkefalonia Newsroom


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250