Αποτίμηση της επίσκεψης Αμυρά στην Κεφαλονιά από τον Γιώργο Τσιλιμιδό (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 16:13

Αποτίμηση της επίσκεψης Αμυρά στην Κεφαλονιά από τον Γιώργο Τσιλιμιδό (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, ο οποίος αναφέρθηκε: 

Στην επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στην Κεφαλονιά: « Η επίσκεψη και η περιοδεία του Υφυπουργού πήγε καλά, το Anti -Neroείναι μια πολύ καλή παρέμβαση ιδιαίτερα για το περιαστικό δάσος του Αργοστολίου, που μετά τον «Ιανό» είχαν πέσει πολλά δέντρα. Είχε γίνει κάποια παρέμβαση, αλλά έπρεπε να γίνει καθαρισμός  και  αραίωση του δάσους, έτσι ώστε να είναι και αισθητικά ωραίο, αλλά και να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για πυρκαγιά. Είχε πάρα πολλά χρόνια να γίνει μια τέτοιου είδους αποψίλωση και καθαρισμός του περιαστικού δάσους Αργοστολίου και με την χρηματοδότηση της τάξης των 110 χιλιάδων ευρώ , το έργο είναι σε εξέλιξη  και θα το χαρούμε περισσότερο όταν ευπρεπιστεί. Υπήρχαν θέματα με τον καθαρισμό του δάσους, αλλά λύθηκαν  με την παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που πήρε ζεστά την ιστορία και ελπίζουμε και σε άλλα πράγματα να παρεμβαίνει με αποτελεσματικούς τρόπους. Θα γίνει αποψίλωση, απομάκρυνση όλων των υλικών φυτικής προέλευσης, ως αντιπυρική ζώνη έχει τον δρόμο που το διασχίζει κατά μήκος του, υπάρχουν κρουνοί, ο αντιπυρικός δρόμος από το στέγαστρο μέχρι το Μνημείο των Ιταλών, υπάρχουν οι δυνατότητες πρόσβασης οχημάτων και πεζών. Θα γίνει παρέμβαση επίσης στο πευκοδάσος στο Κάστρο και στην Πεσσάδα και στα Σβορωνάτα. Ο Πετρίας έχει αποψιλωθεί τελείως και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει εκεί αναδάσωση. Ο Υφυπουργός έφυγε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών , το έργο έχει ήδη ξεκινήσει  και μάλιστα αρχές του καλοκαιριού ,ώστε να αποφευχθούν οι όποιοι κίνδυνοι». 

Στον σκοπό της επίσκεψης του κ. Αμυρά:  «Ήρθε με αφορμή το έργο αυτό και έκανε και συζητήσεις υπηρεσιακού χαρακτήρα για τις ανάγκες του Δασαρχείου. Το Δασαρχείο είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, θα μεταβεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ως υπηρεσία του, δεν θα ανήκει πλέον στην ευθύνη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και είχε κάποια θέματα να συζητήσει υπηρεσιακού χαρακτήρα για την ένταξη του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο Δημαρχείο συζητήσαμε και άλλα θέματα και αυτό που του θέσαμε ήταν το θέμα του Αίνου . Ο Βουλευτής ήταν στο ίδιο μήκος κύματος για να επισπευτεί η προστασία του Αίνου , όπου έχουμε ανεξέλεγκτη είσοδο ζώων , τα οποία αποψιλώνουν την βλάστηση και εμποδίζουν την φυσική αναγέννηση του δάσους. Οφείλουμε και έχουμε χρέος να προστατέψουμε την Κεφαλληνιακή Ελάτη και το ένας σκέλος της παρέμβασης είναι η περίφραξη σε όποια σημεία δεν υπάρχει και μετά η απομάκρυνση των ζώων».

Στον δρόμο της Άτρου: « Τέθηκε το ζήτημα της ΄Ατρου, είπε ότι θα το εξετάσει προσωπικά και μάλιστα τον ενημέρωσε και η Δασάρχης ότι έχουν γίνει κάποια βήματα και επίκειται αδειοδότηση. Μας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει αποτελεσματικά και σε αυτό. Δέκα χρόνια η Άτρος περιμένει να γίνει ένας δρόμος για να αναδειχθεί  και το Μοναστήρι  και να υπάρχει και ασφάλεια στον δρόμο. Βρέθηκε απ ότι κατάλαβα ο ειδικός Δασολόγος».

Στην αντιπυρική θωράκιση της Κεφαλονιάς: « Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κεφαλονιά μελετάται για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες και δρόμοι πυροπροστασίας όπου απαιτείται και με την ολοκλήρωση της μελέτης θα υπάρξει και η υλοποίηση της για να θωρακιστεί αντιπυρικά. Κάθε επίσκεψη Υπουργού είναι ωφέλιμη, γιατί επανατίθενται τα προβλήματα τα οποία χρονίζουν και θέλουν την διοχέτευση τους στο ανώτατο επίπεδο . Από κει και πέρα περιμένουμε θετικά αποτελέσματα. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα οποία μας υποσχέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος , θα προχωρήσουν αποτελεσματικά. Ήδη έχει δώσει ένα καλό δείγμα γραφής με το Anti –Nero».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

 




00 inkefalonia general ad 300X250