Γεροντάκης στον Cosmos 96,5: Φτάσαμε στο σημείο οι τουρίστες να ταξιδεύουν χωριστά από τις αποσκευές τους - Έχουμε 156 βαλίτσες, οι οποίες πρέπει να πάνε Γερμανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 09:15

Γεροντάκης στον Cosmos 96,5: Φτάσαμε στο σημείο οι τουρίστες να ταξιδεύουν χωριστά από τις αποσκευές τους - Έχουμε 156 βαλίτσες, οι οποίες πρέπει να πάνε Γερμανία

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε  ο  διευθυντής της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά Γιώργος Γεροντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο πόσο επηρεάζεται η Κεφαλονιά από τα προβλήματα που υφίστανται στα αεροδρόμια της Ευρώπης: « Είναι πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και για μένα πρωτόγνωρη. Είμαι στα αεροδρόμια πάρα πολλά χρόνια, στην Κεφαλονιά από το 1980 κι έχω δει πράγματα που δεν τα είχα ξαναδεί. Σαφώς μας επηρεάζουν , εμείς βέβαια ως μικρότερο αεροδρόμιο μπορούμε πιο εύκολα να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δυστυχώς τα μεγαλύτερα αεροδρόμια, από κει που έρχονται τα αεροπλάνα, δεν τους είναι εύκολο και γι αυτό εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα. Ενδεικτικά, το Σάββατο η British airways  έχει ένα πρόβλημα τεχνικό, ακυρώνει την πτήση και δεν έρχεται. Έμειναν 180 επιβάτες πίσω και δεν είναι ότι έρχεται κάποιο άλλο αεροπλάνο, η πτήση μετετέθη για την Τρίτη 5 Ιουλίου, οπότε 3 μέρες , ο επιβάτης πρέπει να βρει ξενοδοχείο να μείνει κλπ. Αποζημιώνονται βέβαια για όλα αυτά, αλλά είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Έρχεται καθυστερημένη η Condor από το Μόναχο, έχει μεγάλο ρίσκο να επιστρέψει και να βρει το αεροδρόμιο του Μονάχου κλειστό , παίρνει τους επιβάτες και δεν παίρνει τις βαλίτσες. Έχω 156 βαλίτσες στο αεροδρόμιο, οι οποίες θα πρέπει να πάνε στο Μόναχο. Είναι πολύ στριμωγμένα τα πράγματα».

Στην κίνηση στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς: «Τις τελευταίες μέρες η Easy Jet έχει προσθέσει πτήσεις απο τη Νάπολη, το Βερολίνο, το  Λούτον της Αγγλίας απ όπου δεν πέταγε, από το Εδιμβούργο και πτήσεις από το Γκάτγουικ και από τη Βενετία. Όλες αυτές οι πτήσεις έχουν προστεθεί τις τελευταίες μέρες, είναι επιπλέον πτήσεις, οι οποίες προσετέθησαν από αρχές Ιουλίου. Οι πτήσεις που έχουμε χάσει ως Κεφαλονιά είναι ελάχιστες, δεν έχουμε χάσει όγκο δουλειάς μεγάλο, για αυτό στα νούμερα που θα τα δούμε σύντομα, πιστεύω  θα είμαστε πάνω από το 2019.Απλώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, είμαστε λίγοι, καλύπτουμε  ένα φάσμα πτήσεων όλη την ημέρα, συνήθως το βράδυ καθυστερήσεις, ζούμε με παρατάσεις ωραρίου σχεδόν καθημερινά και αυτό βιολογικά μας εξοντώνει, αλλά εξυπηρετούμε».

Στο πως τα αεροδρόμια του εξωτερικού εγκλωβίστηκαν στην υπάρχουσα κατάσταση: « Σύμφωνα με τα όσα παρακολουθώ στο BBC  και στα άλλα κανάλια του εξωτερικού, απέλυσαν εργαζόμενους λόγω της πανδημίας, οι άνθρωποι αυτοί κατευθύνθηκαν σε άλλες δουλειές, οπότε ένα μεγάλο ποσοστό προσωπικού έφυγε. Την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να βρουν προσωπικό που δεν βρέθηκε και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της ιστορίας. Έχουν μεγάλη έλλειψη προσωπικού και όταν έχεις έλλειψη προσωπικού ,δεν μπορείς να εξυπηρετήσεις. Στην Αγγλία που έχουμε τον μεγάλο όγκο, τους λένε να πάνε στα αεροδρόμια 3-4 ώρες πριν . Το άλλο άσχημο, είναι ότι αν δεν φορτωθούν οι βαλίτσες , έρχεται κάποιος για διακοπές  χωρίς την βαλίτσα του και η βαλίτσα μπορεί να έρθει μετά από 3-4 μέρες, να μην έρθει καθόλου  και δεν είναι ότι καλύτερο. Αντιμετωπίζουμε κάποιες καταστάσεις , που δεν τις είχαμε γνωρίσει. Το ίδιο γίνεται  και στην Αθήνα, υπάρχει τεράστιος όγκος αποσκευών, τις αφήνουν τα αεροπλάνα πίσω και για να τις διαχειριστείς μετά χωρίς πληθώρα προσωπικού, δεν γίνεται. Εάν ζυγίσουμε την κατάσταση όπως είναι τώρα, εμείς ως μικρό αεροδρόμιο, επειδή έχουμε την ευελιξία να λειτουργούμε διαφορετικά, εξυπηρετούμε και πηγαίνουμε πολύ καλά προς το παρόν. Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα μέχρι στιγμής, γιατί τώρα αντιμετωπίζουμε τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων , δηλαδή Ιούλιο –Αύγουστο, εφόσον μέχρι στιγμής το καταφέρνουμε, θα το ξεπεράσουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ