Δήμος Αργοστολίου: Απαγορεύεται η απόρριψη απορριμμάτων γύρω από τους κάδους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 08:40

Δήμος Αργοστολίου: Απαγορεύεται η απόρριψη απορριμμάτων γύρω από τους κάδους

Ο Δήμος Αργοστολίου ενημερώνει τους Πολίτες  και  ιδιαίτερα τους επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων, για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Επισημαίνουμε ότι Απαγορεύεται αυστηρά  η απόρριψη παντός είδους απορριμμάτων έξω και γύρω από τους κάδους καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Ήδη η εικόνα γύρω από πολλούς κάδους, λόγω διαρροών υγρών (λάδια, λίπη κλπ) από το «σύρσιμο» των σάκων απορριμμάτων  στο οδόστρωμα, άδετων σάκων και διασκορπισμένων απορριμμάτων,  είναι απαράδεκτη.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο Δήμος θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να προβεί στην επιβολή προστίμων. 

Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε κατάλληλες ανθεκτικές σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες δένουμε καλά.

Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους πράσινους κάδους αποκομιδής και όχι έξω από αυτούς.

Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κλπ) ή κηπευτικά απορρίμματα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2671026999 Υπηρεσία Υποβολής Αιτημάτων (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Μετά από συνεννόηση, βγάζουμε τα ογκώδη αντικείμενα σε χώρους που δεν εμποδίζουν την διέλευση πεζών και οχημάτων και δεν δυσχεραίνεται η αποκομιδή τους.

Για την αποκομιδή κλαδεμάτων, δέντρων, θάμνων κλπ., των οποίων η ποσότητα δεν πρέπει να ξεπερνά όγκο το ήμισυ της καρότσας μικρού φορτηγού 1 τόνου, αυτά συσκευάζονται σε ελαφρά δεμάτια με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωσή τους.

Προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα κλπ) τα συσκευάζουμε σε κατάλληλες ανθεκτικές σακούλες καλά δεμένες.

Τα Χαρτοκιβώτια πρέπει να είναι πακεταρισμένα και δεμένα μέσα στους ΜΠΛΕ κάδους και όχι σε σωρούς «άσπαστα» γύρω από αυτούς.

Παρακαλούνται όλοι οι δημότες μας για την τήρηση των παραπάνω κανόνων του Κανονισμού Καθαριότητας, συμβάλλοντας στην μεγάλη προσπάθεια του Δήμου μας και ειδικά των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Η Καθαριότητα είναι Υγεία, είναι Πολιτισμός και υπόθεση όλων μας.

                            

Ο Α/Δήμαρχος

Σπυρος Σαμούρης