Αποτίμηση 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας και ευχαριστίες, μέρος 2ο: Πορίσματα της συνδικαλιστικής συνεδρίας (18 Ιουνίου 2022)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 16:16

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας απευθύνει χαιρετισμό και κηρύσσει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου

Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας απευθύνει χαιρετισμό και κηρύσσει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, όπου αναφερθήκαμε στη σημασία της 21ης Συνόδου της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας για την τοπική κοινωνία, συμπληρώνουμε την αποτίμηση της εκδήλωσης με τα συνδικαλιστικά ζητήματα, που και αυτά στοχεύουν στην εκπλήρωση της κοινωνικής μας αποστολής, και με επιπλέον ευχαριστίες.

Ευχαριστίες:

   Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και η Οργανωτική Επιτροπή της 21ης Συνόδου της Ε.Ο.Ε., εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην κ. Βερόνα Πεντογάλου, για την καθοριστικής σημασίας γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης, που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία της.

Για λόγους πληρότητας, υπενθυμίζουμε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνόδου, όπως είναι ήδη γνωστά από το Πρόγραμμα της εκδήλωσης: 

   Διονύσιος Γαρμπής, πρόεδρος, Μιχαήλ Αγρανιώτης, Διονύσιος Κομποθέκρας-Κότσορος , Θεοφάνης Κοτσώνης, Δρ Μαρία Μενενάκου, Χαράλαμπος-Διονύσιος Πυλαρινός, Ευγένιος Ραψομανίκης, Κωνσταντίνος Ροντογιάννης, Βίκτωρ Ρουχωτάς, Ευτυχία Τζανετάτου, Νικόλαος Τσιμάρας, Γεράσιμος Χιόνης, Σέργιος Χρυσικόπουλος.

   Πορίσματα συνδικαλιστικής συνεδρίας:

   Στην Συνδικαλιστική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18/6/2022, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Δέδες, η Γενική Γραμματέας κ. Μαρία Μενενάκου, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας κ. Γεώργιος Μουτούσης, οι πρόεδροι των Οδοντιατρικών Συλλόγων Κέρκυρας κ. Σέργιος Χρυσικόπουλος, Κεφαλληνίας κ. Διονύσιος Γαρμπής (Πρόεδρος της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας) και Λευκάδας κ. Κωνσταντίνος Ροντογιάννης, η εκπρόσωπος του Ο.Σ. Ζακύνθου κ. Διονυσία Βούλτσου, ο εκπρόσωπος στην Ε.Ο.Ο. του Ο.Σ. Κέρκυρας κ. Ευγένιος Ραψομανίκης και ο τ. εκπρόσωπος κ. Νικόλαος Μπολέτσης, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των επτανησιακών Ο.Σ. και της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας και άλλοι συνάδελφοι.

   Οι συμμετέχοντες στην συνδικαλιστική συνεδρία κατέληξαν ομόφωνα στα εξής θέματα:

   Α) Είναι ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που διεκδικεί ο κλάδος μας και που είναι δίκαια, κυρίως για την ανάγκη χρηματοδότησης οδοντιατρικής περίθαλψης μέσω του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Ως ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση αυτή είναι η προώθηση της σχετικής αφίσας που έχει πρόσφατα  αποστείλει η Ε.Ο.Ο. προς τους Ο.Σ. και η μεθόδευση της ανάρτησής της σε όλα τα ιατρεία από όλους τους συναδέλφους της χώρας.

   Β) Ετοιμότητα για πιεστικές διεκδικήσεις με παρουσίες σε υπουργεία και με κινητοποίηση συναδέλφων από όλους τους Συλλόγους της χώρας. Ενημέρωση τοπικών Βουλευτών.

   Γ) Διεκδίκηση ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των οδοντιατρείων σε ευρεία κλίμακα, διεκδίκηση της διόρθωσης του ασφαλιστικού μας ζητήματος μέσω πολιτικών αποφάσεων, ώστε να δίδεται η δυνατότητα εξόδου από τον εργασιακό βίο με αξιοπρεπή συνταξιοδοτική παροχή, προς όφελος και των νεότερων συναδέλφων, το μερίδιο των οποίων από τις συνολικές οδοντιατρικές ανάγκες διαμοιράζεται και σε γηραιότερους με τη χρήση της νομικής πρόβλεψης για την μερική συνταξιοδότηση.

   Δ) Περισσότερη ιατρική εκπαίδευση στο προπτυχιακό και στο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των Οδοντιάτρων.   

   Ε) Συζητήθηκε η ανάγκη να εργασθούμε όλοι για την καλύτερη επικοινωνία και τον αλληλοσεβασμό εντός της Ε.Ο.Ο. και για τη συσπείρωση του κλάδου, ώστε η διεκδίκηση να γίνει μαζικότερη και αποδοτικότερη.

  Στ) Συζητήθηκε το ενδεχόμενο εκλογής μελών ΔΣ της Ε.Ο.Ο. με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Για την Οργανωτική Επιτροπή της 21ης Συνόδου της Ε.Ο.Ε.,

Ο Πρόεδρος

Διονύσης Γ. Γαρμπής

 

(




00 inkefalonia general ad 300X250