Τιμοθεάτος - αεροπορικά slot : Εάν μεταφερθούν στην Ζάκυνθο δεν θα επιστρέψουν ποτέ (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 12:47

Τιμοθεάτος - αεροπορικά slot : Εάν μεταφερθούν στην Ζάκυνθο δεν θα επιστρέψουν ποτέ (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς -Ιθάκης, Ταμίας της ΠΟΞ , μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ και μέλος της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στο αίτημα της FRAPORT για αύξηση της χωρητικότητας (slots) των πτήσεων της Ζακύνθου εις βάρος της Κεφαλονιάς: «Ότι πετάει αυτή τη στιγμή προς τη Κεφαλονιά δεν μπορεί να ακυρωθεί. Το θέμα έχει προκύψει στα αδιάθετα slots , τις χρονοθυρίδες, οι οποίες δεν έχουν ζήτηση αυτή τη στιγμή από την Κεφαλονιά και θέλουν να μεταφερθούν στη Ζάκυνθο. Εάν μεταφερθούν στην Ζάκυνθο δεν θα επιστρέψουν ποτέ, θα παγιωθούν και θα παραμείνουν  στη Ζάκυνθο και μία νέα αεροπορική σύνδεση που μπορεί να έχει ενδιαφέρον, δεν θα μπορεί να βρει χρόνο στο αεροδρόμιο το δικό μας. Θεωρώ ότι το θέμα μάλλον από την Fraport έχει προκύψει. Την Παρασκευή ενημέρωσα τον Βουλευτή και του ζήτησα να παρέμβει  δυναμικά, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μεταφερθεί  η άυλη περιουσία της Κεφαλονιάς, γιατί για περιουσία πρόκειται στη Ζάκυνθο. Αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις  στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του νησιού μας. Το πρόβλημα δεν είναι στο να εξοπλίσουν την Ζάκυνθο,  για να τακτοποιηθεί το θέμα. Η Fraport  με τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο, έχει την υποχρέωση να προμηθεύσει σύγχρονα συστήματα. Το θέμα είναι ότι εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, η Πολιτική Αεροπορία, η Πολεμική Αεροπορία που έχει στην κατοχή της και λειτουργεί αυτά τα ραντάρ και από όσο γνωρίζω, η  Fraport είχε ζητήσει τις προδιαγραφές για τα καινούργια μηχανήματα και της απάντησαν εδώ και λίγους μήνες. Καθυστερούσε η απάντηση 1μιση ,2 χρόνια, για το ποια μηχανήματα χρειάζονται η Fraport  δεν είχε τις προδιαγραφές των μηχανημάτων.Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, δεν εμπλέκεται μόνο ένας και ο καθένας κινείται με τους ρυθμούς τους δικούς του και δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Εμείς δε φταίμε τίποτα και γι αυτό φωνάζουμε, εάν θέλουν να δώσουν και να αυξήσουν τις χρονοθυρίδες στα αεροδρόμια της Ζακύνθου , της Κεφαλονιάς και του Άραξου, πρέπει να κάνουνε γρήγορα τις διαδικασίες, να προμηθευτούν τα καινούργια μηχανήματα και να μπουν και γρήγορα σε λειτουργία».

Στις πληρότητες των Ξενοδοχείων τον Μάιο: « Ο Μάιος δεν έδωσε τα νούμερα που περιμέναμε, ξεόμασταν λίγο πιο κάτω από το 2019, δεν μας προκαλεί κάποια ανησυχία το συγκεκριμένο νούμερο γιατί είναι πάρα πολύ μικρό, θεωρώ ότι πηγαίνουμε καλά, υπάρχει ενδιαφέρον, για το νησί μας οι κρατήσεις πάνε καλά».

Στις ενέργειες της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου: « Υπάρχουν κινήσεις από την Τουριστική Επιτροπή, είτε με Δημοσιογραφικές αποστολές , με την Marketing Greece , την Εβδομάδα της Φύσης που πήγε πάρα πολύ καλά, η εκπομπή του Star Cannel LIFE IS A BEACH ήταν στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη για 10 μέρες, τώρα βρίσκεται στην Κεφαλονιά δημοσιογράφος από την La Repubblica. Γίνονται συνέχεια ενέργειες, δεν έχουμε παραμείνει στάσιμοι και όλη αυτή η δουλειά που γίνεται , θα βγει».

Στην εξόφληση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» του 2021: « Την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε την Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ, τέθηκε το θέμα, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι θα γίνουν άμεσα οι πληρωμές και μας ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί μέχρι το 2025».

Στις περιοχές που κινούνται ήδη ικανοποιητικά: « Η Λάση πάει πολύ καλά, η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο και η Σκάλα. Γενικά σε όλη την  Κεφαλονιά αυτή τη στιγμή έχει  ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχείων και μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα».

Στην εξέλιξη της τουριστικής σεζόν του 2022: « Στο τέλος η Κεφαλονιά θα έχει ακουμπήσει και θα έχει ξεπεράσει  τα νούμερα του 2019. Ο προγραμματισμός των μεγάλων tour operator  της Αγγλίας που είναι οι κύριοι πελάτες μας, φτάνει έως το τέλος Οκτωβρίου. Αυτό σίγουρα είναι μια επιτυχία, το σημαντικό όμως είναι να δείξουν και οι επιχειρηματίες του νησιού ότι την θέλουν αυτή την επιμήκυνση και  να μην κλείσουν τις επιχειρήσεις τους . Μπορεί αυτό να κοστίσει τα πρώτα χρόνια, όμως όλους θα μας ανταμείψει το αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι με κάποιο κόστος να υποστηρίξουμε την συγκεκριμένη προσπάθεια, για να την έχουμε τα επόμενα χρόνια».

Στο πρόσφατο συμβάν με το πιθανό κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων: « Μέσα στο Σαββατοκύριακο αντιμετωπίσαμε και αυτό το πιθανό κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, ευτυχώς όλα πήγαν καλά , ήταν μια απλή ανεμοβλογιά.  Μετά από 2 χρόνια με πρωτόκολλα αυστηρά, με  covid , με lock Down, έχουμε καεί στο χυλό και φυσάμε και το γιαούρτι. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων περιστατικών, μέχρι να επιβεβαιωθούνε, στα ξενοδοχεία τηρούνται ακόμα τα πρωτόκολλα υγιεινής και είναι οι πλέον ασφαλείς προορισμοί».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.