Δικαιώματα πτήσεων: Αποκαλύψεις Καππάτου μέσω του COSMOS 96,5 για την προσπάθεια της FRAPORT να ευνοήσει την Ζάκυνθο

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 17:57

Δικαιώματα πτήσεων: Αποκαλύψεις Καππάτου μέσω του COSMOS 96,5 για την προσπάθεια της FRAPORT να ευνοήσει την Ζάκυνθο

Την αντίθεση των δυο εγχώριων αερομεταφορέων AEGEAN & SKYEXPRESS στο αίτημα της FRAPORT για αύξηση της χωρητικότητας (slots) των πτήσεων της Ζακύνθου εις βάρος της Κεφαλονιάς τόνισε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Καππάτος μιλώντας στον COSMOS 96,5

«Αυτή είναι μια κίνηση ξεκάθαρα της Fraport και όχι της επιτροπής πτήσεων. Μίλησα με τον Διευθυντή των Εθνικών Πτήσεων, κο Λυμούρη και πήρα πληροφορίες. Λοιπόν είναι μια κίνηση της Fraport, διότι η Ζάκυνθος έχει πρόβλημα με τις αφίξεις πτήσεων (που είναι 3 ανά ώρα). Η Ζάκυνθος τις έχει όλες δεσμευμένες, ενώ εμείς έχουμε μία ανά ώρα, αυτή την στιγμή. Προσπαθεί η Fraport, με ένα έγγραφο που έχει καταθέσει, να πάρει τις δύο της Κεφαλονιάς».

«Η Διεύθυνση των Εθνικών Πτήσεων δια του κου Λυμούρη, έχει στείλει   ένα έγγραφο στο οποίο εξηγεί για ποιον λόγο δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Άρα η Επιτροπή είναι αρνητική, όπως αρνητικές είναι και οι δύο ελληνικές εταιρείες. Οι ξένες εταιρείες αδιαφόρησαν και δεν απάντησαν. Αυτή η αδιαφορία δεν ξέρω τι σημαίνει». 

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα συνεργαστώ με την Επιτροπή. Η πρώτη συνεδρίαση έγινε την Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη και ήταν μια ανταλλαγή απόψεων και μάλιστα δόθηκε και η απάντηση από την Εθνική Επιτροπή, ότι είναι αντίθετη. Συνεργάζομαι με τον κο Λυμούρη στο εξής: Δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανόνες να γίνει μεταφορά θέσεων από το ένα αεροδρόμιο σε άλλο. Η Fraport για λόγους επαγγελματικούς πιέζει και θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο να το ξεπεράσει. Συνεργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις τις οποίες θα προτείνουμε στην Fraport, ώστε να μην χαθούν αυτές οι δύο θέσεις. Μπορεί τώρα να μην τις χρησιμοποιούμε αλλά στο μέλλον μπορεί να τις χρειαστούμε. Αν χαθούν θα είναι δύσκολο να τις ανακτήσουμε». 

«Ο χρόνος που το ζητάει η Fraport είναι λάθος. Θεωρώ ότι δεν θα γίνει κάτι τώρα, αλλά πιστεύω ότι θα επανέλθουν σε νεκρό χρόνο για τα αεροδρόμια, που δεν θα υπάρχει τουριστική κίνηση. Εκεί θα υπάρχει δυσκολία στο πως θα το αντιμετωπίσουμε και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε προτάσεις και λύσεις για να διευκολυνθούν άλλα αεροδρόμια και να λύσουν τα θέματά τους χωρίς να πειράξουν το δικό μας αεροδρόμιο».

«Θεωρώ ότι, επειδή δεν προβλέπονται τέτοιες κινήσεις από την νομοθεσία , δεν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι την επόμενη φορά να έχουμε τις σωστές απαντήσεις, πως μπορεί να βρει διεξόδους η Ζάκυνθος στο δικό της πρόβλημα και να μην δημιουργήσει πρόβλημα σε εμάς».

«Θεωρώ ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα. Πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Θα ζητήσω και από το Περιφερειακό Συμβούλιο να υπάρξει ομόφωνη απόφαση και ιδιαίτερα να πάρει θέση η Περιφερειάρχης, για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Να εξυπηρετούνται τα νησιά που έχουν πρόβλημα, αλλά χωρίς να επηρεάζονται τα άλλα».  




00 inkefalonia general ad 300X250