Ο Γιάννης Κουρούκλης σχολιάζει στον COSMOS 96,5 την αντζέντα της επίσκεψης του Νίκου Παπαναστάση στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 12:50

Ο Γιάννης Κουρούκλης σχολιάζει στον COSMOS 96,5 την αντζέντα της επίσκεψης του Νίκου Παπαναστάση στην Κεφαλονιά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,  φιλοξενήθηκε  ο Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου και επικεφαλής της παράταξης « Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΚΕ  Νίκου Παπαναστάση στην Κεφαλονιά 18 και 19 Μαΐου:

« Έρχεται ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ  στην Αιτωλοακαρνανία. Θα έχουμε το απόγευμα της Τετάρτης  8:30 εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, για τις πολιτικές εξελίξεις, για τις ιχθυοκαλλιέργειες και για τα τρέχοντα ζητήματα που υπάρχουν. Για τις ιχθυοκαλλιέργειες θα αναπτύξει τις θέσεις του κόμματος μας  για τον κλάδο. Η  Ελλάδα είναι η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην παραγωγή αυτών των Μεσογειακών ειδών και στους πλωτούς κλωβούς, έχουμε ως χώρα μια ηγετική θέση παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πεδίο σημαντικής κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και εμείς θα το βάλουμε από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζόμενων και του λαού συνολικά. Ως κόμμα αναδεικνύουμε το θέμα της ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών , γιατί στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει μια ιδιαίτερη ανάπτυξη του κλάδου. Σε όλη αυτή την περιοχή που καταλαμβάνει και την Κεφαλονιά , παρατηρείται μια μεγάλη συγκέντρωση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας . Σε Αστακό, Εχινάδες και Κάλαμο, παράγεται περίπου το 20%  της συνολικής παραγωγής της χώρας μας , και στον κόλπο του Αργοστολίου, έχουμε τέτοιες μονάδες. Πέρα από αυτό, είναι και το πώς αναπτύσσεται αυτός ο κλάδος, η περιοχές υπό Αει  πως χωροθετούνται, με βάση ποια συμφέροντα, αν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος εκεί που χωροθετούνται,  αν υπάρχει σεβασμός και σε άλλους κλάδους όπως οι μικροί και μεσαίοι ψαράδες, που πλήττονται από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα, ποια είναι τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι αμοιβές και οι συνθήκες εργασίας τους».

 

Στο πρόβλημα της έλλειψης εργαζόμενων στον τουριστικό και επισιτιστικό κλάδο :

«Χωρίς τον εργαζόμενο δεν μπορεί να δουλέψει καμία επιχείρηση. Το ότι πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εργαζόμενους, δείχνει  ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κινούν ουσιαστικά την οικονομία και παράγουν τον πλούτο, διαφορετικά οι ξενοδόχοι θα άνοιγαν μόνοι τους τα ξενοδοχεία. Δεν το κάνουν, γιατί δεν μπορούν  και δεν βρίσκουν εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό, γιατί οι συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές που προσφέρουν, είναι τέτοιες, που διώχνουν τους εργαζόμενους. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να ζήσει με χαρτζιλίκι, πολύ περισσότερο ένας νέος , που θέλει να είναι δημιουργικός, αλλά δημιουργικός δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει 15 ώρες την ημέρα και να παίρνει ένα μισθό πείνας. Ας εφαρμόσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Το τοπικό σωματείο έκανε συνέλευση πριν λίγες μέρες , για να προτείνει στους ξενοδόχους να υπογράψουν τοπική κλαδική σύμβαση εργασίας, ας το αποδεχτούν, να υπάρξουν αξιοπρεπείς αμοιβές , να βρούνε και προσωπικό. Προφανώς και η πανδημία που έμειναν για 2 χρόνια αυτές οι μονάδες του επισιτισμού και του τουρισμού κλειστές, έστρεψε έναν κόσμο να βρει άλλες δουλειές, είναι κι αυτό ένα θέμα».

 

Στην αντιπυρική προστασία:

«ο κ. Παπαναστάσης θα μιλήσει και για την αντιπυρική περίοδο. Κάθε χρόνο το βάζουμε αυτό το ζήτημα, γιατί κάθε χρόνο διαπιστώνουμε ότι είμαστε στην ίδια κατάσταση. Έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε υποδομές, σε χρηματοδότηση, υπάρχει πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων, που δεν βοηθάει καθόλου, ούτε την πρόληψη, ούτε την καταστολή, υπάρχει υποχρηματοδότηση  και μας δημιουργεί μία ανησυχία αυτό το πράγμα. Θα έχουμε και συνάντηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, γιατί μας ενδιαφέρει, η πυροσβεστική και η αντιπυρική προστασία, είναι μία λαϊκή ανάγκη.  Όταν έχει στελεχωμένες την Πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο κλπ, όταν γίνεται η πρόληψη , η καταστολή, υπάρχουν κονδύλια, εξοπλισμός, τα μέσα, τότε προστατεύεις αποτελεσματικά και τα δάση, το φυσικό περιβάλλον  και την ζωή και την περιουσία του κόσμου. Μας ενδιαφέρει, και είναι από τις προτεραιότητες μας».

 Στο πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του κ. Παπαναστάση: « Ο Νίκος Παπαναστάσης, την Τετάρτη 18 Μάη στις 8.30 μ. μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου. Το πρωί της Πέμπτης 19 Μάη  θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου και την ίδια μέρα, στις 8 μ. μ., θα μιλήσει σε σύσκεψη μαζικών - λαϊκών φορέων στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου».


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ για την επίσκεψη του κ. Παπαναστάση

Σήμερα και αύριο επισκέπτεται  την Κεφαλονιά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης. 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στο νησί, όπως η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, η νέα τουριστική περίοδος και τα αναγκαία μέτρα για την αντιπυρική περίοδο, την προστασία του περιβάλλοντος και της λαϊκής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 8.30 μ.μ., ο Νίκος Παπαναστάσης θα μιλήσει σε εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις ιχθυοκαλλιέργειες και τα άλλα προβλήματα του λαού».

Αύριο Πέμπτη στις 10.00 το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ θα επισκεφθεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, όπου θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και στη συνέχεια θα μιλήσει στο προσωπικό.

Την ίδια μέρα, στις 8 μ.μ., ο Νίκος Παπαναστάσης θα μιλήσει σε σύσκεψη μαζικών - λαϊκών φορέων στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, με θέμα «Τα προβλήματα του λαού της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα για τις ιχθυοκαλλιέργειες και τον τουρισμό»

Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ. 

18/5/2022

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250