Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στον COSMOS 96,5 : Δε χαϊδεύουμε φιλορωσικούς μύθους στα αυτιά των ανθρώπων

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 12:10

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στον COSMOS 96,5 :  Δε χαϊδεύουμε φιλορωσικούς μύθους στα αυτιά των ανθρώπων

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε  ο Ποινικολόγος και  Πρόεδρος του κόμματος ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Φαήλος Κρανιδιώτης ο οποίος  συνοπτικά αναφέρθηκε στα εξής:

Γι αυτά που συμβαίνουν διεθνώς αυτή τη στιγμή  και επηρεάζουν την οικονομία και την πολιτική κατάσταση και στη χώρα μας σημείωσε ότι είναι αρκετά δύσκολα , μη εξαρτώμενα από την Ελλάδα μεν ,πρόσφορα  για να βρει η χώρα μας μία ευκαιρία να προωθήσει και τα δικά της συμφέροντα δε, τηρώντας μια στάση που να υπηρετεί τη διεθνή νομιμότητα.

Εξήγησε με σαφήνεια τη θέση του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ με το Θάνο Τζήμερο και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ,τονίζοντας ότι καταδικάζουν την εισβολή στην Ουκρανία  και στηρίζουν την Ουκρανία  γιατί είναι μια ανεξάρτητη χώρα που δέχεται εισβολή. Άφησε δε αιχμές για όσους νίπτουν τας χείρας τους και παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο από την στιγμή που η Κύπρος παραμένει θύμα εισβολής και κατοχής και η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Αναφέρθηκε στον διαχρονικά  επιτήδειο ουδέτερο την Τουρκία και στην τάση που τηρεί και σήμερα και που αποτελεί πεδίο παρακολούθησης από κάποια κράτη, κάτι που  πρέπει να συνεκτιμηθεί σε σχέση με το πώς κάποιοι επιφανειακά βλέπουν την θέση της Τουρκίας. Η Ελλάδα  τόνισε θα πρέπει στην παρούσα φάση να προωθήσει τα συμφέροντας της έναντι της γείτονος χώρας. Άφησε να εννοηθεί ότι εγκρίνει τη στάση της Κυβέρνησης με τον όρο να διεκδικήσει ορισμένα πολιτικά ανταλλάγματα που έχουν να κάνουν με την Κύπρο και τη χώρα μας έναντι της Τουρκίας.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο που τον χαρακτήρισε μεγάλο δάσκαλο για το εγχείρημα του στην Μ. Ασία , άσχετα από τα όσα ακολούθησαν λόγω της ενδημικής ασθένειας του Ελληνισμού της διχόνοιας.

Αναφέρθηκε στην σύνθεση του ΝΑΤΟ ,στο ιστορικό της ένταξης και της μη ένταξης κάποιων  χωρών ,στο πως και πότε γεννήθηκε το αντιρωσικό αίσθημα κάποιων λαών και στο Γολοντομόρ  την γενοκτονία του 1932-1933 που υπέστη  η Σοβιετική Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά πρέπει να τα έχει κανείς  υπόψιν του. « Άμα δεν ξέρεις ιστορία δεν μπορείς να ερμηνεύσεις τα σημερινά γεγονότα και δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον.» τόνισε.

Αναφερόμενος στην ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ  ενημέρωσε ότι την ίδρυσε με 250 φίλους και φίλες  13 Μαΐου του 2016 ,συμμετείχαν στις ευρωεκλογές και πριν από ένα χρόνο περίπου αποφάσισαν με τον Θάνο Τζήμερο να συνασπιστούν με επικεφαλής τον κ. Τζήμερο.  Θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο με το όνομα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και θα υπάρχουν ανάλογες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Δεν έκρυψε ότι συζητούν με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα , όχι όμως με στελέχη του κόμματος του Γιώργου Τράγκα και τον Στέφανο Χίο. 

Στο θέμα της Ουκρανίας ανέφερε: « Εμείς τηρούμε μια θέση Εθνικού συμφέροντος , δε χαϊδεύουμε φιλορωσικούς μύθους στα αυτιά των ανθρώπων, η διάφορα μυθεύματα τα οποία διακινούνται και θα οδηγούσαν στην καλύτερη περίπτωση στην απομόνωση της χώρας και στο να υποστούμε τρομακτικές ζημιές όπως έχει γίνει και στο παρελθόν όποτε απομονωθήκαμε. Είμαστε σοβαροί και έτσι θα πολιτευτούμε μέχρι τέλους  και γι αυτό κάποιοι δεν έχουν καμιά θέση μαζί μας. Όποιος δηλώνει πατριώτης δεν σημαίνει αναγκαστικά και ότι είναι.»

Ερωτώμενος για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης ο κ. Κρανιδιώτης απάντησε ότι μόνο φιλελεύθερα δεν είναι  και σταχυολόγησε τα όσα αφορούν στην επιδοματική πολιτική που εφαρμόζεται  και που καθιστά εξαρτώμενους τους πολίτες (πρεζόνια των επιδοτήσεων) όπως ανέφερε, ενώ θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί η οριζόντια μείωση των φόρων την οποία ανέλυσε επαρκώς.

Κατέληξε με την αναφορά: « Ποια είναι η αξία της πολιτικής, να είναι η πατρίδα σου ισχυρότερη και οι πολίτες σου να είναι ευτυχείς, να ευημερούν. Αυτοί είναι οι δικοί μας ταπεινοί πολιτικοί στόχοι, αυτό θέλουμε να πετύχουμε.» και πρόσθεσε, « Με κριτήρια συνέπειας και σοβαρότητας , στηρίξαμε τις επιλογές για την άμυνα της Κυβέρνησης ,δεν διαφέρουμε και πολύ ,δεν είμαστε δεξιότερα η αριστερότερα της ΝΔ, αν οι πολίτες στηρίξουν την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, μπορούμε να πιέσουμε για μια πιο φιλελεύθερη οικονομία.»

Κλείνοντας, ανέφερε ότι σε όλες τις εθνικές προσπάθειες υπάρχει πάντα μια πολύ σοβαρή , μετρήσιμη και αποτελεσματική παρουσία των Επτανήσιων, οπότε θεωρεί σημαντικό να έχουν συνεργάτες οι οποίοι θα αποτελούν την φωνή τους στις τοπικές κοινωνίες όπου να φτάνει το μήνυμα τους και αντίστοιχα οι ψήφοι που περιμένουν  για να μπορέσουν να κάνουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο. « Αποφασίστε ποιόν θέλετε να ψηφίσετε για να βρίσκεται δίπλα στην ΝΔ, όχι αναζητώντας καρέκλες, αλλά για την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.»  ήταν το μήνυμα του.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250