Αποφάσεις Δημοτικού Εφημερίδα των Κεφαλλήνων: Δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση «Μπερλίνα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 10:09

Αποφάσεις Δημοτικού Εφημερίδα των Κεφαλλήνων: Δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση «Μπερλίνα»

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς – Δυναμικές κινητοποιήσεις απέναντι σε μια κυβέρνηση «Μπερλίνα» Λίγο πριν τις 24:00 τελείωσε το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε αρχίσει στις 18:00, ένα συμβούλιο με θέμα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης ως προς την διατήρηση και αναβάθμιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Τελικά ο Δήμος Κεφαλλονιάς αποφάσισε να κλείσει αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κυβερνητικό χλευασμό προς έναν ολόκληρο λαό εκπροσωπούμενο πριν από λίγες μέρες στο γραφείο του κ. Υπουργού Παιδείας από τους εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες και Δημάρχους των Ιονίων.

Επιπλέον την Δευτέρα θα διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Παιδείας –ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο- ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς επίσης θα γίνει προσπάθεια να παραστούν και οι λοιποί Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Επτανήσων, και προφανώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας – Αντιπεριφερειών και των φοιτητών.

Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κεφαλλονιάς έθεσαν στην διάθεση του Δημάρχου κ. Παρίση τις παραιτήσεις τους εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αγανάκτησή τους για την εξαπάτηση των επικεφαλής κρατικών αιρετών λειτουργών. Ορισμένοι μάλιστα κατέθεσαν και την κομματική τους ταυτότητα.

Η ειρωνεία στην όλη υπόθεση είναι ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε να ονομάσει ό,τι υπόλοιπο τμημάτων ΤΕΙ αποφάσισε να αφήσει στα Ιόνια, σε συνάρτηση με την Δυτική Ελλάδα ως «ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Διονύσιος Σολομός»!

Κι αν ακόμα υπαναχωρήσει η κυβέρνηση, στα μάτια των δημοτών δεν θα πάψει πλέον να είναι μια Μπερλίνα καθώς η ωμή και άνευ προκαλύψεως κοροϊδία της ώθησε την σπουδάζουσα νεολαία και την κοινωνία μας σε οργή και αναβρασμό.

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων