T. Καραβίας: «Η ηγεσία της Κεφαλονιάς δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 10:01

T. Καραβίας: «Η ηγεσία της Κεφαλονιάς δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί»

Του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΚΑΡΑΒΙΑ Η κατάθεση του σχεδίου «Αθηνά» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανάβει φωτιές στις τοπικές κοινωνίες και στους δήμους. Από χθες δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των περιοχών που πλήττονται από το σχέδιο «Αθηνά» κάνουν γνωστό ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί ως έχει θα υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής. Με επιστολή του προς τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Καλ. Γερακούδη δηλώνει ότι «δυστυχώς, η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ταφόπλακα για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας και δημιουργεί υπερσυγκέντρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα υδροκέφαλα μεγάλα αστικά κέντρα. Θέτω στη διάθεσή σας την παραίτηση μου εάν και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας παραμείνει αμετακίνητο στην απόφαση του για την κατάργηση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λιβαδειά και καλώ να πράξουν το ίδιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αναπληρωτές αυτών».

Το πρωί σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Κρήτης Δημήτρης Κουνενάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και έκανε γνωστό ότι θα υποβάλει την παραίτηση του αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας, συνεδρίασε εκτάκτως, και αποφάσισε να θέσει στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του. Ο δήμαρχος μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει τη σχετική απόφαση στις αρμόδιες αρχές και να τους κάνει γνωστό ότι σε περίπτωση που μπει λουκέτο στις σχολές το δημοτικό συμβούλιο θα παραιτηθεί ενώ και τα αναπληρωματικά μέλη των συνδυασμών δε θα δεχθούν να τοποθετηθούν στις θέσεις με στόχο να διενεργηθούν εκ νέου εκλογές. Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούν και τους βουλευτές του νομού Λασίθιου να πράξουν και αυτή το ίδιο.

Αναμέναμε λοιπόν και εμείς δυναμικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις από τους εκλεγμένους ηγέτες της Ριζοσπαστικής Κεφαλονιάς, όμως μηδενός εξαιρουμένου από το Δήμαρχο μέχρι και τους Συμβούλους της Αντιπολίτευσης στο ΔΣ κανένας δεν είχε τη ευθιξία να παραιτηθεί.

Όλοι οι δικοί μας (υποτίθεται) φορείς (Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, Πρόεδρος του ΤΕΙ κ.α.) δεν βρήκαν τον δρόμο της παραίτησης να δούμε με τι μούτρα θα έρθουν να ξαναζητήσουν την ψήφο μας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!!!

ΥΓ. Για την ιστορία να σας θυμίσω εκείνη τη βαρύγδουπη δήλωση του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Παρίση «Όσο θα είμαι εγώ Δήμαρχος τα ΤΕΙ δεν θα κλείσουν»!!!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250