Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κέρκυρας Ι.Τρεπεκλή στον υπουργό Παιδείας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 21:29

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κέρκυρας Ι.Τρεπεκλή στον υπουργό Παιδείας

Κύριε Υπουργέ, Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την τελική σας πρόθεση να συρρικνώσετε και, ουσιαστικά, να οδηγήσετε σε κατάργηση το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μετά την ανακοίνωση για σταδιακή απομάκρυνση Τμημάτων του σε άλλες περιοχές.

Η απόφασή σας κύριε Υπουργέ έρχεται αντιμέτωπη με τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των Ιονίων Νήσων, της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και εντέλει όλης της κοινωνίας των νησιών μας, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από εσάς στη συνάντησή μας, για θετική εξέταση του αιτήματος διατήρησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μαζί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αποτελούν βραχίονα ανάπτυξης και ουσιαστικά συντελούν τα μέγιστα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των τοπικών μας κοινωνιών.

Επιπροσθέτως, η απόφασή σας λειτουργεί σε βάρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά, υποβαθμίζοντάς μας, όταν αντιθέτως το Υπουργείο Παιδείας έχει επιδείξει διαφορετική μεταχείριση σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Θεωρούμε δε, ότι το πλήγμα αυτό έχει άμεσο κίνδυνο την πιθανή αμφισβήτηση της συνοχής της Περιφέρειάς μας και της συνέχειάς της στο άμεσο μέλλον.

Είναι απορίας άξιον, γιατί το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την μετακίνηση σχολών από τα Ιόνια νησιά προς εκπαιδευτικά ιδρύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα του ΤΕΙ Μεσολογγίου, και σε λίγα χρόνια στην Αμαλιάδα και τον Πύργο, και όχι τη μετακίνηση σχολών, προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα Ιόνια νησιά, για να ενισχυθεί η νησιωτικότητα.

Τι μεσολάβησε κύριε Υπουργέ από την καθησυχαστική συζήτηση που είχαμε μαζί σας, έως την τελική απόφασή σας;
Γιατί εντέλει αποφασίσατε να καταδικάσετε τα Ιόνια Νησιά, τον τόπο που λειτούργησε το πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας, σε μαρασμό;

Κύριε Υπουργέ,

Η ομόφωνη απόφασή μας να μην αποδεχθούμε απόφαση κατάργησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και να συναινέσουμε μόνο σε αναδιάρθρωση Τμημάτων εντός του Ιδρύματος παραμένει ισχυρή. Και θα πράξουμε το παν δυνατόν προκειμένου αφενός να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των πολιτών των Ιονίων Νήσων και αφετέρου να διαφυλάξουμε το κύρος των αποφάσεών μας.

Σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να λάβετε υπόψη σας τα ιδιαίτερα στοιχεία των Ιονίων Νήσων και να πράξετε τα οφειλόμενα προς τον Επτανησιακό λαό.

Σας καλούμε να σεβαστείτε τις ομόφωνες αποφάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και να συνταχθείτε μαζί μας στην προσπάθειά μας για ποιοτική, ισχυρή και αδιατάρακτη παροχή παιδείας στα Ιόνια Νησιά.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων

Γιάννης Τρεπεκλής .


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250