Έρχεται τσουχτερό κρύο και χιόνια στα χαμηλότερα στην Κεφαλονιά - Δηλώσεις Τσατραφύλλια στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:26

Έρχεται τσουχτερό κρύο και χιόνια στα χαμηλότερα στην Κεφαλονιά - Δηλώσεις Τσατραφύλλια στον COSMOS 96,5

Στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, αποκαλύπτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και σε χαμηλά υψόμετρα.  

«Έχουν ενδιαφέρον οι επόμενες μέρες. Ίσως σήμερα θα είναι η πιο ζεστή μέρα, αλλά μας έρχονται κρύα τα οποία θα επηρεάσουν και το νησί μας. Κρύο σε δύο δόσεις.  Μια δόση την Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο και θα έχουμε και χιόνια και μάλιστα σε χαμηλά υψόμετρα. Κυρίως θα επηρεαστούν οι περιοχές προς την Ανατολική Ελλάδα. Θα χιονίσει και στην Κεφαλονιά σε υψόμετρα 500 – 600 μέτρα».  

«Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση (τις χιονοπτώσεις πρέπει να τις δούμε 2-3 μέρες πριν),  αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πέσει η θερμοκρασία, την Τετάρτη  4-5 βαθμούς και ακόμα περισσότερο το Σάββατο. Το Σαββατοκύριακο δεν θα ξεπερνάμε τους 9 βαθμούς. Θα έχει πολύ κρύο την νύχτα. Ένα δεκαήμερο λοιπόν, με κρύο και χιόνια. Άλλωστε είναι Ιανουάριος και αυτές οι μεταβολές του καιρού είναι φυσιολογικές».

«Από θέμα ανέμων, οι βόρειοι άνεμοι δεν φαίνεται να δημιουργούν  προβλήματα μέχρι την Πέμπτη, αλλά το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μέχρι  και 9 με 10  μποφόρ στο Ιόνιο, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και απαγορευτικά».

«Το φαινόμενο της ομίχλης νωρίς το πρωί, οφείλεται στις χαμηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος. Αυτή η υγρασία συμπυκνώνεται και δημιουργεί την ομίχλη. Αυτό το φαινόμενο θα το έχουμε για δυο- τρεις μέρες». 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ