Απόρριψη της Περιφέρειας του έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο κολυμβητήριο - Η θέση του Μάκη Φόρτε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 11:01

Απόρριψη της Περιφέρειας του έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο κολυμβητήριο - Η θέση του Μάκη Φόρτε

«Αποφασίζουμε και διατάζουμε» για ….τέσσερα 4 χαρτιά !!!

του Μάκη Φόρτε

  Σε σημείο γραφικότητας στους 26 μήνες της αιρετής Περιφέρειας έχω δημόσια παρέμβει πάνω από 30 φορές για την αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής στο θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ – σε κάποιες περιπτώσεις και για την κακοδιαχείριση, όπως στους πόρους της τουριστικής προβολής και την προκλητικά επιλεκτική τους κατανομή.

Και αυτό για ένα και μοναδικό λόγο.

Τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ δεν περισσεύουν!

Δεν είναι πολυτέλεια σε μια εποχή που στενάζει η αγορά και γενικότερα η τοπική οικονομία για ρευστό.

Γιαυτό και δεν επιτρέπεται για «ψύλλου πήδημα» να κόβονται έργα και να κυριαρχεί ο τύπος και όχι η ουσία, δίχως καμία ουσιαστική τεχνοκρατική στήριξη των Δήμων και των ιδιωτών. 

Η απόρριψη της πρότασης του Δήμου για «δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας του δημοτικού κολυμβητηρίου Αργοστολίου» (και αντίστοιχα του Δημαρχείου Αργοστολίου) του τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε» επειδή λείπουν …… τέσσερα (ναι, 4) χαρτιά (!) δίχως καμία συνεργασία με το Δήμο, αποτελεί την τραγική απόδειξη των όσων ισχυρίζομαι όλο αυτό τον καιρό.

Είναι η επιβεβαίωση του στρεβλωμένου τρόπου λειτουργίας της περιβόητης διαχειριστικής αρχής που στην πραγματικότητα κυβερνάει τα Ιόνια Νησιά σε ρόλο τιμωρού.

Να δεχτώ ότι τεράστια η ευθύνη του Δήμου για την έλλειψη των 4 χαρτιών, αλλά θα ρωτήσω αφελώς: Πριν υπογράψει την απόρριψη του έργου ο κ. Σπύρου σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσει με τον κ. Παρίση και να του ζητήσει την συμπλήρωση των 4 εγγράφων;

Προφανώς όχι (αδυνατώ να πιστέψω ότι έγινε) οπότε και αναδεικνύεται η αδυναμία του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου ως πολιτικού προϊσταμένου της διαχειριστικής αρχής, να αποδείξει ότι η εκλεγμένη από τους Επτανήσιους περιφερειακή αυτοδιοίκηση όχι μόνο καθορίζει αυτή και μόνο αυτή την ανάπτυξη των νησιών, αλλά έχει και την πολιτική βούληση.

Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι ο κ. Σπύρου το τελευταίο διάστημα έχει κόψει 14 έργα απ’όλα τα νησιά, όλα για τυπικούς λόγους, μεταξύ των οποίων και δύο έργα στη Ζάκυνθο που είχαν κατατεθεί από …..την Περιφέρεια, δηλαδή τον ίδιο!

Είναι τόσο το μέγεθος της αδυναμίας του κ. Σπύρου να αποδείξει πρώτα ότι είναι εκλεγμένος Περιφερειάρχης και ύστερα όλων των Ιονίων Νήσων, που δικαιολογημένα το κόψιμο του Κολυμβητηρίου Αργοστολίου οδηγεί σε σκέψεις για εκδικητική ενέργεια προς το Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου, αφού υπάρχει το προηγούμενο των κραυγαλέων επιλεκτικών επιχορηγήσεων!

 

Υ.Γ. Η συνέχεια για τα έργα και τις ημέρες της διαχειριστικής αρχής, τις ευθύνες του πολιτικού της προϊσταμένου και τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που «κάθονται», την ερχόμενη Κυριακή στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.