Οργή και αγανάκτιση σχολείων του Αργοστολίου για μετακίνηση σχολικής φύλακα (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 10:59

Φώτο αρχείου

Φώτο αρχείου

Ανανεωμένο

Η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου

2ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η τρικομματική  κυβέρνηση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με απανωτά κτυπήματα οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Στα σχολεία που δεν έχουν ένα ευρώ στα ταμεία τους, στα σχολεία που αιωρείται ο φόβος της απόλυσης, η υποταγή, η εξαθλίωση, το τέλμα, έρχεται να δοθεί και  ένα άλλο κτύπημα . Οι φύλακες-επιστάτες των σχολείων, οι φύλακες άγγελοι των μαθητών και των υποδομών αποσύρονται, μετακινούνται,  μετά από πολύτιμη προσφορά χρόνων, σε άλλες υπηρεσίες γιατί προφανώς κάποιοι  από τη Δημοτική αρχή στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του οργανογράμματος, όπως μας ενημέρωσαν, έκριναν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο χρήσιμοι σε κάποιο γραφείο παρά στο χώρο που βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες μαθητές. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν, να ζυγίσουν τις ανάγκες και την αναγκαιότητα των φυλάκων σε μία εποχή μάλιστα που η βία κλιμακώνεται, τα ναρκωτικά διακινούνται ελεύθερα δίπλα μας και σε ένα σχολείο που η πρόσβαση είναι εύκολη από όλες τις πλευρές. Στα μελλοντικά σχέδιά τους μάλιστα είναι ανάθεση της υπηρεσίας αυτής στα χέρια  ιδιωτικών επιχειρήσεων ασφάλειας. Οι εργαζόμενοι αυτοί με την απόφαση 2521/1.3.06 είχαν αρμοδιότητες για την φύλαξη των σχολικών κτιρίων αλλά και αρμοδιότητες επιστάτη. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν καθοριστικά στην αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων.

Οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου ζητούμε να μην μετακινηθεί ο φύλακας από το σχολείο μας διαφορετικά θα απαιτήσουμε την τοποθέτηση φύλακα και επιστάτη.

Από το Σύλλογο διδασκόντων

 

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να μετακινήσετε σε άλλη υπηρεσία τη μοναδική φύλακα των σχολείων μας.

Σας κάνουμε γνωστό ότι στο κτήριο φοιτούν 330 μαθητές τις πρωινές ώρες και τις απογευματινές στεγάζονται στον ίδιο χώρο το Εσπερινό Γυμνάσιο και το ΙΕΚ Κεφαλονιάς.
Η παρουσία της φύλακα είναι απαραίτητη για την πρόληψη ζημιών, οι οποίες όπως γνωρίζετε, δύσκολα αποκαθίστανται στα σχολεία.
Σημαντική, επίσης, είναι η συμβολή της στην έγκαιρη αντιμετώπιση συγκρούσεων μεταξύ μαθητών.
Επειδή δεν υπάρχει καμιά φύλαξη στο χώρο γύρω από τα σχολεία, η φύλακας έχει και αυτό το ρόλο, αφού είναι γνωστό ότι γύρω από τα σχολεία κυκλοφορούν εξωσχολικά άτομα με διάφορους ρόλους.
Επειδή μέχρι τώρα η κ . Σακάτη έχει συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη ζημιών και συγκρούσεων, αν επιμείνετε στην απόφασή σας, αναλαμβάνετε την ευθύνη για ό,τι συμβεί (ζημιές, συμπλοκές) μέσα και γύρω από τα σχολεία.

                                              

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

           2ου  Γυμνασίου                   3ου Γυμνασίου                   Εσπερινού Γυμνασίου

    ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΔΕΤΩΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

                                                                                    


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250