Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5: "Θέμα ωρών η έναρξη των καλλιτεχνικών τμημάτων" - Τι θα γίνει με τις χριστουγεννιάτικες εδκηλώσεις

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:43

Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5: "Θέμα ωρών η έναρξη των καλλιτεχνικών τμημάτων" - Τι θα γίνει με τις χριστουγεννιάτικες εδκηλώσεις

Ο ειδικός σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρας Ρουχωτάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και απάντησε σε όσα λέγονται σχετικά με την μη λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου. Παράλληλα έδωσε και πληροφορίες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Τα τελευταία χρόνια (από την αποχώρηση των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης από την ΚΕΔΗΚΕ και λόγω κορωνοϊού) απαγορευόταν να γίνουν συμβάσεις με τους δασκάλους των καλλιτεχνικών τμημάτων.  Ρωτήσαμε και τα Υπουργεία και μας είπαν ότι απαγορευόταν. Στο Αργοστόλι, μόλις επιτράπηκε  λειτούργησε η Φιλαρμονική του Δήμου, γιατί ο μαέστρος είναι αορίστου χρόνου ενώ οι υπόλοιποι είναι με συμβάσεις».

«Θέλαμε οι χορωδίες να ξεκινήσουν Σεπτέμβριο, αλλά ήταν αδύνατον. Έπρεπε να γίνει διαγωνισμός και θα πηγαίναμε μέχρι Μάρτιο (με ενστάσεις, γραφειοκρατία κλπ). Ψάχναμε να βρούμε τρόπο για απευθείας ανάθεση δασκάλων, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο είχαμε γραφειοκρατικά θέματα. Ήδη σήμερα που μιλάμε έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τους δασκάλους σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου. Υπάρχουν μια – δυο περιπτώσεις που δεν έχουν υπογράψει ακόμα, αλλά αύριο θα είναι και αυτοί έτοιμοι και θα ξεκινήσουν όλα τα τμήματα. Ακόμα και αυτοί που φώναζαν, γνωρίζουν ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα, ενώ γνωρίζουν ότι το θέμα αυτό θα λυνόταν αφού υπήρχε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως από όσο γνωρίζω και στους άλλους Δήμους δεν λειτουργούσαν καλλιτεχνικά τμήματα».

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

«Ετοιμαζόμαστε για τα Χριστούγεννα. Θα φέρουμε Καρουζέλ και παγοδρόμιο με πάγο και ένα ωραία πάρκο στην πλατεία. Πρώτη φόρα και τα δύο. Και θα στηθούν με άλλα παιχνίδια και θα έχουμε και συναυλίες με ντόπιους καλλιτέχνες, γνωστούς και ανερχόμενους».

«Το Αργοστόλι στολίζεται και θα έχουμε ωραίες εκδηλώσεις στην πλατεία, αλλά και παιδικές θεατρικές παραστάσεις. Αναφορικά με τα σπιτάκια στην πλατεία, φέτος θα τα δουλέψουν σύλλογοι που θα πουλάνε ότι έχουν φτιάξει πχ οι πρόσκοποι. Εμείς θα καλέσουμε και τους επιχειρηματίες,  θα υπάρχουν σπιτάκια για όποιον θέλει, αλλά πλέον αυτό έχει ατονήσει. Θα είναι κάτι καλύτερο από άλλες φορές και θα πάμε καλά».




00 inkefalonia general ad 300X250