Μαρίνα Βεργωτή από την WTM: "Θετικά τα μηνύματα για το καλοκαίρι του 2022 - Θα είναι μια δυνατή τουριστική χρονιά!"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:53

Μαρίνα Βεργωτή από την WTM: "Θετικά τα μηνύματα για το καλοκαίρι του 2022 - Θα είναι μια δυνατή τουριστική χρονιά!"

Από την Αγγλία – από όπου βρίσκεται για την σημαντική τουριστική έκθεση World Travel Market – μίλησε στα Ραδιόφωνα του Inkefalonia 89,2 και του Cosmos 96,5, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε θέματα τουρισμού Δήμου Αργοστολίου, Μαρίνα Βεργωτή.

Η World Travel Market (WTM), είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, που πέρυσι είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Φέτος, η έκθεση επανέρχεται στην κανονική της μορφή (1-3/11 με φυσική παρουσία και 8-9/11 διαδικτυακά).

«Η έκθεση πάει καλά, η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα και έχει τα πρωτεία, αλλά και μεγάλη απήχηση από το κοινό και από τους tour operators"ήταν τα λόγια της κας Βεργωτή και συνέχισε: "Η Κεφαλονιά έχει μια πολύ καλή ομάδα και καλούς εκπροσώπους. Ήδη έχουμε πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις, τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά για το καλοκαίρι του 2022. Το '21 ήταν καλύτερο απο το '20, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε με τις συνθήκες της πανδημίας και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

«Στην WTM, είχαμε και συνάντηση με την Jet 2.com και μας ενημέρωσε ότι αυξάνει τα αεροπλάνα για την Κεφαλονιά και το νησί μας σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας έχει την μεγαλύτερη αύξηση. Με την TUI οι συζητήσεις ήτανε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με την Ολλανδική αγορά που ήδη υπάρχουν αεροπλάνα για να την ενισχύσουμε, με την Γερμανική, επίσης και μήπως καταφέρουμε και απο την Σκανδιναβία με την TUI.Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου και τα σημαντικά ραντεβού επίσης. Γενικά τα μηνύματα είναι θετικά, αλλά η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί από όλους μας, για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη της σεζόν. Eίναι όλοι οι φορείς εδώ ενωμένοι και προσπαθούμε με πολλά ραντεβού να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για το νησί και να καταφέρουμε με κάποιο τρόπο να επεκτείνουμε τη σεζόν μας. Γίνονται πολλές συζητήσεις, πολλές συναντήσεις, τα μηνύματα είναι θετικά και το καλοκαίρι του 22 δείχνει ότι θα είναι μια πολύ δυνατή χρονιά».

«Είχαμε συμφωνίες. Μιλήσαμε και με την British Airways, είναι πολύ θετικοί και περιμένουν να μάθουν αν θα επεκταθεί ο στόλος τους για την Κεφαλονιά και αυτό θα εξαρτηθεί από τα slots που θα τους δοθούν από Gatwick, είμαστε σε αναμονή».

«Πάμε αρκετά καλά και το θετικό είναι ότι όλοι οι επισκέπτες μένουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από όλες τις απόψεις. Αυτό μας αναφέρουν όλοι οι tour operators και οι επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού. Το feedback των επισκεπτών (όταν επιστρέφουν στην χώρα τους) είναι πολύ θετικό και αυτό δίνει το κίνητρο στις εταιρείες να θέλουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην Κεφαλονιά. Η γαστρονομία και τα κρασιά μας είναι από τους πρώτους λόγους που κάποιοι επιλέγουν να επισκεφθούν το νησί μας».

«Είναι ευχάριστο ότι η Ελλάδα έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω και αυτό βοηθάει και την Κεφαλονιά. Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μας είπε να είμαστε όλοι έτοιμοι και προσπαθούμε να τον πείσουμε να έρθει στο νησί μας».




00 inkefalonia general ad 300X250