Παναγής Καππάτος: "Έμπρακτη Στήριξη στην Ιθάκη με 2.120.000 ευρώ"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 09:45

Παναγής Καππάτος: "Έμπρακτη Στήριξη στην Ιθάκη με 2.120.000 ευρώ"

Με δύο σημερινές αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη ενισχύεται με 270.000 ευρώ ο Δήμος Ιθάκης για το δίκτυο ύδρευσης και αφαλάτωσης.

Το ποσό των 85.000 ευρώ αφορά χρηματοδότηση σύμφωνα με τις ανάγκες που προέβαλλε ο Δήμος Ιθάκης για έργα συντήρησης, ενώ το ποσό των 180.000 ευρώ αφορά σε έκτακτη χρηματοδότηση λόγω καταστροφών που προξένησε η κακοκαιρία «Μπάλος» στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

Εξάλλου χθες, μετά το σχετικό αίτημα και την προεργασία του Δήμου Ιθάκης, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο:
«Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών του συστήματος ύδρευσης του Δήμου Ιθάκης», προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ.

Πρόκειται για σύστημα που αξιοποιεί νέες τεχνολογίες για τον έλεγχο των απωλειών και την αποδοτικότερη διαχείριση του δικτύου και των υδάτινων πόρων, που είναι ένας κρίσιμος αναπτυξιακός παράγοντας για την Ιθάκη.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη για την στήριξη στα νησιά μας.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης