Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου: Όχι στην κατάργηση τμημάτων!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 12:35

Σύλλογος Γονέων 2ου Λυκείου Αργοστολίου: Όχι στην κατάργηση τμημάτων!

Προ ημερών έφτασε στα σχολεία ένα ηλεκτρονικό μύνημα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με το οποίο καλεί τους Διευθυντές, να καταργήσουν δημιουργημένα από την αρχή της χρονιάς τμήματα, σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Τμήματα τα οποία κατ΄αρχάς δημιουργήθηκαν, με τις επιταγές των πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της  πανδημίας που η ίδια κυβέρνηση καθόρισε, δηλαδή να μην υπάρχει συνωστισμός στις αίθουσες, αλλά και λόγω αντικειμενικών συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αντ΄αυτού έρχεται τώρα το Υπουργείο ενόψη του τρίτου κύκλου διορισμού αναπληρωτών, να συμπτίξει τμήματα και να δημιουργήσει νέα των 26 – 28 μαθητών. Ένας διακαής πόθος του.

Αυτό το Υπουργείο το ονομάζει επιμελημένο εξορθολογισμό.  Εμείς το ονομάζουμε επικίνδυνο εμπαιγμό.

Επικίνδυνο πρώτα υγιειονομικά, γιατί δημιουργεί συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού, - στην Κεφαλονιά επί πλέον, γιατί ένα μεγάλο μέρος των σχολείων είναι σε κοντέϊνερ- και μετά παιδαγωγικά γιατί θα “ανακατέψει” για πολλοστή φορά την εξελισσόμενη εκπαιδευτική διαδικασία (το έχει κάνει κανόνα), με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα, με άλλους δασκάλους – καθηγητές, μια χρονιά που ήδη τα παιδιά βρίσκονται με αμβλυμένες τις ικανότητες παρακολούθησης και συμμετοχής στην τάξη, μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και αποχής από το σχολείο.

Εμπαιγμό στο σχολείο και στους γονείς, αφού άλλα ορίζει με τα πρωτόκολλα και άλλα τελικά στην πράξη.

Τα κενά σε καθηγητές των σχολείων αυτή τη στιγμή σε Κεφαλονιά – Ιθάκη είναι περί τα σαράντα (40). Σε ώρες που χάθηκαν από την αρχή της χρονιάς, περί τις τέσσερις χιλιάδες πεντακόσες (4500). Αντί λοιπόν το Υπουργείο να σκέφτεται συνενώσεις τμημάτων, απαιτούμε άμεσα να καλύψει τα κενά των σχολείων και να πάρει πίσω αυτήν την απόφαση των συγχωνεύσεων.

Αποφασίσαμε ομόφωνα, αύριο Δευτέρα 18/10/2021 στις 09:30, να παραβρεθούμε ως Σύλλογος (όχι μόνο ως ΔΣ), στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταστήσουμε ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν θα επιτρέψουμε καμμία συγχώνευση.

Καλούμε και τους άλλους γονείς από τους Συλλόγους, σε αυτήν την απόφαση και στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Αργοστόλι 17/10/2021

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250