Αργοστόλι: «Μαθήματα ζωής» για μια ακόμα φορά από το ΕΚΑΒ! (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 20:32

Αργοστόλι: «Μαθήματα ζωής» για μια ακόμα φορά από το ΕΚΑΒ! (εικόνες)

«Μαθήματα ζωής» για μια ακόμα φορά από το ΕΚΑΒ!

Το Σάββατο το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο “ο Κέφαλος”, οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν εκεί για τα… δωρεάν μαθήματα ζωής προς όλους!

Με αφορμή την "Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς - Restart a Heart Day" το ΕΚΑΒ Πάτρας (Τομέας Κεφαλονιάς) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης, για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση και εκπαίδευση των πολιτών στην αντιμετώπιση μιας Καρδιακής Ανακοπής γιατί " Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή μόνο με τα χέρια τους".

Το παρών στην σημαντική για άλλη μια φορά εκδήλωση, έδωσαν ο διευθυντής της Σχολής Νοσηλευτικής ΓΝ Κεφαλονιάς, Νίκος Μοντεσάντος, το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής, Γερασιμούλα Σταθάτου, Αναστασία Σπυράτου και τους σπουδαστές σχολής των ειδικοτήτων διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου, και Νοσηλευτικής Τραυματολογίας.

Από το ΕΚΑΒ, συμμετείχαν η Βασιλική Κοκολίνη (διασώστης, πλήρωμα ασθενοφόρου – εκπαιδεύτρια ΕΚΑΒ Πάτρας - Τομέας Κεφαλονιάς), Γιώργος Νάσης (διασώστης, πλήρωμα ασθενοφόρου –ΕΚΑΒ Πάτρας Τομέας Κεφαλονιας) και Γεράσιμος Βαλλιανάτος (Υπεύθυνος Τομέα Κεφαλονιάς, διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου –ΕΚΑΒ Πάτρας).

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η κακοκαιρία δεν επέτρεψε να γίνει στην αρχική τοποθεσία (στο Λιθόστρωτο, έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα), αρκετοί πολίτες - και μπράβο τους - βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο και παρακολούθησαν τα μαθήματα ζωής.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες

TO EKAB ΠΑΤΡΑΣ Τομέας Κεφαλονιάς εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση 

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την "Ευρωπαική Ημέρα Επανεκκινήσης Καρδιάς" απο το

ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ ( Τομέας Κεφαλληνίας )

Ως προς την διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής καθοριστικό ρόλο είχε η συμβολή αρκετών ανθρώπων τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Ένα ευχαριστώ απο καρδιάς στους:

▪︎Κο Θεόφιλο Μιχαλάτο, Δήμαρχο Αργοστολίου.

▪︎Κο Γιώργο Τσιλιμιδό, Αντιδήμαρχο Αργοστολίου.

▪︎Την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αργοστολίου για την άμεση,θετική ανταπόκριση και υλοποίηση κάθε αίτηματός μας.

▪︎Κα Όλγα Γιαννάτου, Διευθύντρια ΚΕΔΗΚΕ.

▪︎Κο Γεράσιμο Βαγγελάτο, Υπάλληλο ΚΕΔΗΚΕ.

Επίσης για την τιμή που μας έκαναν και παρευρέθησαν με την παρουσία τους ευχαριστούμε θερμά τους :

▪︎Κο Νίκο Μοντεσάντο, Διευθυντή Σχολής Νοσηλευτικής Κεφαλληνίας.

▪︎Κα Γερασιμούλα Σταθάτου και

▪︎Κα Αναστασία Σπυράτου,Εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής καθώς και τους σπουδαστές των ειδικοτήτων "Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρων" και "Νοσηλευτικής Τραυματολογίας".

▪︎Κο Γιώργο Χαλαβαζή, Δημοσιογράφο και το site INKEFALONIA για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης μας.

Επίσης ευχαριστούμε τους πολίτες που διέθεσαν τον προσωπικό τους χρόνο προκειμένου να εκπαιδευτούν στο πως να σώσουν έναν συνάνθρωπό μας και όχι να μείνουν απλοί θεατές στον θάνατο του.

Το ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ(Τομέας Κεφαλληνίας) βρίσκεται πάντοτε κοντά στον πολίτες του νησιού όχι μόνο για την παροχή της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας αλλά γνωρίζοντας την αναγκαιότητα και σημαντικότητα της εκπαίδευσης αυτών στην εκμάθηση Ά Βοηθειών,θα ανταποκριθεί θετικά σε κάθε αίτημα σας όπως έκανε ως τώρα!!

1234567 789