Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα θυμίσει «Ιανό» η νέα ισχυρή κακοκαιρία

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 10:42

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα θυμίσει «Ιανό» η νέα ισχυρή κακοκαιρία

Με ιδιαίτερα άστατο καιρό θα κυλήσει και η Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη για την νέα κακοκαιρία που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.
Με άστατο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα την ώρα που πολλές περιοχές να μετρούν τις πληγές τους από τις βροχές και τις καταιγίδες των προηγούμενων ωρών. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open Κλέαρχου Μαρουσάκη σήμερα είναι μια επικίνδυνη μέρα με ακραία φαινόμενα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνεχίζει να στροβιλίζεται και να απασχολεί και τη χώρα μας.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινούν από το κεντρικό και νότιο Ιόνιο και όσο περνά η μέρα θα εξαπλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα στις επιβαρυμένες περιοχές.

Εξαίρεση του καιρού θα αποτελούν τα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου εκεί που θα έχουμε καλοκαίρι και 32 βαθμούς Κελσίου!

Το σκηνικό αυτό θα επιμείνει Τρίτη και Τετάρτη χωρίς μεγάλη ένταση αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης από Πέμπτη ξεκινάει ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα τα χαρακτηριστικά της θυμίζουν τον «Ιανό».

«Δεν ξέρουμε ακόμα αν η κακοκαιρία θα έχει και τροπικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να περιμένουμε τα προγνωστικά δεδομένα των επόμενων ημερών. Σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος είναι ακραίος από Πέμπτη και μετά» σημειώνει ο κ.Μαρουσάκης.

Δείτε αναλυτικά:

{https://www.youtube.com/watch?v=c42a_sUKX54/}

Τι είχε προκαλέσει ο «Ιανός»

Ο «Ιανός» στον οποίο αναφέρθηκε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ήταν μία από τις ισχυρότερες κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε στις 16/09/2020 και κράτησε μέχρι 20/09/2020. Ήταν ένα βαρομετρικό χαμηλό με τροπικά χαρακτηριστικά (medicane) που δημιουργήθηκε στο Νότιο Ιόνιο και κινήθηκε προς τη χώρα μας.

Στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν θυελλώδεις ανέμοι με ριπές έως 194 km/h, ραγδαίες βροχοπτώσεις (πάνω από 350 mm σε 1 ημέρα), κατολισθήσεις, υψηλός κυματισμός και πλημμυρίδα. Επιπλέον πολλές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας δέχθηκαν μεγάλα ύψη υετού προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές και οδήγησαν στον θάνατο 4 ανθρώπους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις εντοπίστηκαν στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι όπου κατέρρευσαν κτίρια.

ieidiseis


Ετικέτες: