Υπόγεια πάρκιγνκ στο οικόπεδο του Νοσοκομείου πρότεινε ο Τραυλός - Τι άλλο συζήτησε με Πλεύρη , Γεωργιάδη & Βορίδη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:54

Υπόγεια πάρκιγνκ στο οικόπεδο του Νοσοκομείου πρότεινε ο Τραυλός - Τι άλλο συζήτησε με Πλεύρη , Γεωργιάδη & Βορίδη

Τα συμπεράσματα από τις επισκέψεις που είχε στα Υπουργεία, ανέπτυξε ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Cosmos96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

«Κάναμε μια επίσκεψη με την Περιφερειάρχη και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υγείας την μία μέρα και την δεύτερη μέρα κάναμε επισκέψεις τεχνικού τύπου.»

Υπουργείο Υγείας

«Στο Υπουργείο Υγείας με τον κο Πλεύρη συζητήσαμε το θέμα του Νοσοκομείου και τα κίνητρα που ετοιμάζει να δώσει σε γιατρούς που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, καθώς υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα στα νοσοκομεία των Ιονίων Νήσων. Δώσαμε και κάποιες ιδέες ποια θα μπορούσαν να είναι τα κίνητρα. Σύντομα θα τα ανακοινώσει ο Υπουργός. Το πιο ενδιαφέρον από την συνάντηση είναι ότι του παρουσιάσαμε την πρόταση που έχουμε κάνει για το οικόπεδο του νοσοκομείου (που βρίσκεται πίσω από την πλατεία), για το οποίο προτείνουμε να γίνουν 2 υπόγεια πάρκινγκ – για να βοηθηθεί το κυκλοφοριακό – και στο ισόγειο να γίνει η Νοσηλευτική σχολή και στον όροφο να γίνουν διαμερίσματα για γιατρούς. Έδειξε ενδιαφέρον να την χρηματοδοτήσει.

Για την ΜΕΘ μιλήσαμε αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο γιατί δεν έρχονται εντατικολόγοι. Ίσως γίνει ΜΑΦ. Βέβαια το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε είναι να φέρουμε παθολόγους και αναισθησιολόγους. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο και να έρθουν γιατροί».

Υπουργείο Εσωτερικών

«Βρέθηκα και στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κο Βορίδη. Του θέσαμε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις περιοχές μας όπου δεν επιτρέπεται να κάνουμε πρόληψη με την Πολιτική Προστασία, για τα ρέματα και τις πυρκαγιές. Είναι ένα πολύ μεγάλο και του ζητήσαμε να αλλάξει το νόμο, γιατί δεν είναι λογικό να σου ζητάει να επέμβεις στο γεγονός χωρίς να έχεις μπορέσει να κάνεις προληπτικά έργα. Επίσης ζητήσαμε η Περιφέρεια να ενταχθεί σε μια νομοθετική ρύθμιση, που εξέδωσαν τώρα πρόσφατα για τις πυρόπληκτες περιοχές  και που μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα αντιπλημμυρικά έργα με μια απλή απόφαση αντιπεριφερειάρχη. Βγήκαν για άλλες περιοχές και ζητήσαμε να ενταχθεί και η Περιφέρειά μας σε αυτό το μέτρο».

Υδατοδρόμια

«Για το θέμα των υδατοδρομίων είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον κο Γεωργιάδη, τον κο Σκάλκο (Γενικός Γραμματέας) και την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια. Προχωράει αυτό το project και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Το πρόβλημα με τα Υδατοδρόμια στο Ιόνιο είναι το εξής: Είχε παρθεί απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσουμε τα υδατοδρόμια με την ΔΕΠΑΝ (εταιρεία που βοηθάει με μελέτες) και συνάψαμε μια προγραμματική σύμβαση. Ο κος Γαλιατσάτος έκανε έφεση και την κέρδισε για κάποιους γραφειοκρατικούς λόγους. Ουσιαστικά επανέρχεται αυτό το θέμα αφού ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα και θα προχωρήσουν τα υδατοδρόμια».

Αντιπλημμυρικά στις ανεμογεννήτριες

«Έχουμε ελέγξει όλες τις ανεμογεννήτριες και έχουμε επιβάλλει κάποια μέτρα τα οποία έπρεπε να τηρήσουν. Η δικαιοδοσία μας φτάνει μέχρι εκεί. Εμείς ότι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Ξέρω ότι κάποιοι έκαναν αυτά που έπρεπε. Εμείς είμαστε εδώ για οποιονδήποτε πολίτη και για οποιαδήποτε καταγγελία έχει, να την εξετάσουμε. Δεν κλείνουμε τα μάτια μας, αλλά δεν μπορούν να θεωρούνται οι ανεμογεννήτριες υπεύθυνες για όλες τις πλημμύρες της Κεφαλονιάς. Υπάρχουν βασικά έργα υποδομών που δεν έχουν γίνει 30 χρόνια τώρα. Βέβαια έχω να σας πω ότι προτείναμε να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα, άμεσα στην Αγία Ευφημία και κάποιοι κάτοικοι αντέδρασαν. Τους είπαμε αν έχουν να μας καταθέσουν κάποια πρόταση, αλλά δεν έγινε τίποτα».




00 inkefalonia general ad 300X250