Κέικ λεμονιού με στέβια από την Σία Λαδά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 10:29

Κέικ λεμονιού με στέβια από την Σία Λαδά

Συνταγή

Υλικά:

150 γραμμ. Βούτυρο
100 γραμμ. Γάλα με χαμηλά λιπαρά
100 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
4 αυγά
270 γραμμ. Κρυσταλλική στέβια
2 βανίλιες
1 γιαούρτι στραγγιστό
400 γραμμ. Αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 2 λεμονιών

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με τα αυγά χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους, χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα, την αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπόλ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο μαζί με το λάδι και την στέβια, συνεχίζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους, το γιαούρτι το γάλα, βανίλιες το ξίσμα λεμονιών και τέλος εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την μαρέγκα. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Ένα κέικ με υπέροχη λεμονένια γεύση και με πολύ λίγες θερμίδες ιδανικό για τους διαβητικούς και όχι μόνο για αυτους…

Καλή απόλαυση!

153371052 801910107071981 1904247069770450707 n