Η Eurovision γίνεται ταινία στο Netflix - Αστέρας του Χόλιγουντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 09:55

Η Eurovision γίνεται ταινία στο Netflix - Αστέρας του Χόλιγουντ στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Μπορεί η Eurovision να έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για πολλά, πιο σημαντικό εκ των οποίων είναι η έλλειψη γούστου και φινέτσας, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και προσοδοφόρα τηλεοπτικά προγράμματα στον κόσμο.

Εκείνο όμως που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς στην Eurovision, είναι πως συχνά προσφέρει απλόχερα το γέλιο και πως σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια νότα (πολλές φορές παράφωνη) ευτυχίας για όσους την παρακολουθούν κάθε χρόνο. Κάπως έτσι σκέφτηκε το Netflix που εξετάζει εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο την δημιουργία μιας κωμωδίας με βασικό θέμα την Eurovision και - όπως όλα δείχνουν – τον ίδιο τίτλο.

Ο Γουίλ Φέρελ πρωταγωνιστής της ταινίας Eurovision

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, πρωταγωνιστής της κωμωδίας θα είναι ο Γουίλ Φέρελ, που στο παρελθόν θεωρήθηκε σωσίας του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Τα δημοσιεύματα μάλιστα, αναφέρουν πως ο Φέρελ έχει βρεθεί στην Eurovision της Λισαβόνας το 2018, ενώ και φέτος από το Ισραήλ, το Netflix πραγματοποίησε γυρίσματα μέσα στην αρένα του Τελ Αβίβ τα οποία φαίνεται πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στην ταινία.

will ferrel

Εκτός από τον Φέρελ, στην ταινία Eurovision φαίνεται πως έχει κλείσει και η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς – πιο γνωστή από την ταινία «Το Ημερολόγιο» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ – ενώ σκηνοθέτης της κωμωδίας θα είναι ο Ντέιβιντ Ντόμπκιν που υπέγραφε την χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Ο αδερφό του Αη Βασίλη».

rachel mcadams

Ο Φέρελ είναι μεγάλος φαν της Eurovision

«Ξεκίνησα να παρακολουθώ την Eurovision εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Η γυναίκα μου είναι Σουηδή και την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τη Σουηδία (το 1999) βρέθηκα να παρακολουθώ Eurovision» λέει ο Φέρελ σε συνέντευξή του στο γαλλικό 20minutes. «Δεν είχα ιδέα τι ήταν. Εκείνη τη χρονιά, ο διαγωνισμός γινόταν στην Ιερουσαλήμ και ήταν η Σαρλότ Νίλσον για τη Σουηδία» θυμάται σήμερα ο Αμερικανός.

Ο Φέρελ παραδέχεται πως στην Αμερική επικρατούν μαύρα μεσάνυχτα για την Eurovision. Ο Φέρελ μίλησε το 2018 στο γαλλικό μέσο με αφορμή τη διαρροή φωτογραφιών του στα καθίσματα των θεατών της Eurovision που έγινε στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, αν και αυτή το 2018 ήταν εκεί και για επαγγελματικούς λόγους, δεν ήταν η πρώτη φορά που παρακολουθούσε από κοντά τον μουσικό διαγωνισμό. «Θυμάμαι τις Πολωνίδες “γαλατάδες” και την Κοντσίτα που μου κίνησαν πραγματικά το ενδιαφέρον» είπε.

Ο Γουίλ Φέρελ γίνεται Ισλανδός για την Eurovision

To Netflix δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερομηνία της πρεμιέρα της ταινία Eurovision, ούτε φυσικά για το αν έχουν ολοκληρωθεί ή όχι τα γυρίσματα αυτής. Οσο για το σενάριο, φαίνεται πως ο Φέρελ θα αναλάβει να υποδυθεί το μέλος της αποστολής της Ισλανδίας με τις πληροφορίες να λένε πως επελέγη η συγκεκριμένη χώρα καθώς κανείς διαγωνιζόμενός της δεν έχει κερδίσει ποτέ τον διαγωνισμό.

Ετσι, εκτός από τα γυρίσματα σε Τελ Αβίβ και Λισαβόνα, τα οποία προφανώς θα χρησιμεύσουν προκειμένου να δίνουν την εντύπωση πως οι πρωταγωνιστές βρίσκονται πράγματι στη Eurovision, η ταινία θα ολοκληρωθεί σε περιοχές της Βορείου Ισλανδίας και στο Λονδίνο.

Συσφίγγονται οι σχέσεις Eurovision και Netflix

Ο μουσικός διαγωνισμός συγκεντρώνει ταυτόχρονα στους τηλεοπτικούς δέκτες τους περί τα 200 εκατ. τηλεθεατές, γεγονός που συγκαταλέγει την Eurovision μεταξύ των πιο ισχυρών τηλεοπτικών προϊόντων στον πλανήτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως οι υπεύθυνοι του βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις προκειμένου να στήσουν έναν παρόμοιο διαγωνισμό στην Αμερική.

Η σχέση της Eurovision με το Netflix διανύει περίοδο άνθισης και αμοιβαίου σεβασμού. Πριν από δύο μήνες, οι ιθύνοντες του διαγωνισμού, που το 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, ανακοίνωσαν συμφωνία με την πλατφόρμα. Σύμφωνα με αυτή, το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα και θα προβάλει τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, τόσο για το 2019, όσο όμως και για τον επόμενο διαγωνισμό, εφόσον προβληθεί.

Πηγή: iefimerida.gr