Πλωτό ξενοδοχείο πέντε αστέρων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 21:20

Πλωτό ξενοδοχείο πέντε αστέρων

Τα δωμάτιά του είναι φωτεινά, ευρύχωρα και άνετα. Διαθέτει πολλούς πράσινους χώρους και σίγουρα το σέρβις θα είναι αντάξιο ενός πεντάστερου ξενοδοχείου.Βέβαια, ο κύριος λόγος για τον οποίο οι μελλοντικοί του επισκέπτες θα επέλεγαν τη διαμονή στο Ark Hotel θα ήταν η δυνατότητά του να τους σώσει από μια φυσική καταστροφή, βιβλικών διαστάσεων, όπως ο κατακλυσμός του Νώε.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η Daily Mail το φουτουριστικό αυτό ξενοδοχείο, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να «αντέχει» σε πλημμύρες και την άνοδο της στάθμης των υδάτων.




Οι σχεδιαστές του πλωτού μεγαθήριου έχουν οραματιστεί να κατασκευάσουν ένα ασφαλές, αυτόνομο καταφύγιο που θα μπορούσε να αντέξει σε παλιρροϊκά κύματα και άλλα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα.

Θα διαθέτει ηλιακά πάνελ και σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, προκειμένου να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και καθαρό νερό στους ενοίκους του. Βασισμένο στις αρχές του φαινομένου του θερμοκηπίου, το Ark Hotel μπορεί να «φιλοξενήσει» βλάστηση και να παρέχει βασικές πηγές τροφίμων.



Το Ark σχεδιάστηκε από τη ρώσικη εταιρεία Remistudio σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων και το πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική για την αντιμετώπιση των καταστροφών».




newsbeast.gr