Κόψε θερμίδες από το σάντουιτς σου! 5 σούπερ tips

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 15:41

Κόψε θερμίδες από το σάντουιτς σου! 5 σούπερ tips

Ξέρεις ότι η λέξη σάντουιτς να μας έρχεται από τα τέλη του 18ου αιώνα από τον Κόμη του Σάντουιτς (μία πόλη στη ΝΑ Αγγλία), ο οποίος είχε ζητήσει να του βάζουν το κρέας ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί για να μη λερώνεται; Δες πως θα κάνεις τα δικά σου σάντουιτς με λιγότερες θερμίδες!

Πόσες φορές όμως δεν έχεις ακούσει, μα τι έχω φάει πια; Ένα απλό σαντουιτσάκι! Αυτό το απλό σαντουιτσάκι μπορεί να φτάσει να έχει και πάνω από 700 θερμίδες. Περισσότερες από όσο ένα κανονικό γεύμα, αν το φτιάξεις με παχυντικά ψωμιά, τυροσαλάτες, βαριά αλλαντικά, κρέατα και πολλούς υδατάνθρακες όπως πατάτες τηγανητές. Όπως εξηγεί και η διαιτολόγος Julie Dowsett, ο πιο σίγουρος τρόπος να παρασκευάσεις αγνά, υγιεινά και ελαφρά σάντουιτς είναι να τα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και να μην τα αγοράζεις από έξω. Επίσης όσο μπορείς προσπάθησε να αποφεύγεις σάλτσες, και διάφορα dressings ακόμα και light που κυκλοφορούν. Με αυτό τον τρόπο θα εκτοξεύσεις και τη θρεπτική αξία του σνακ σου, στα ύψη.

Ακολούθησε τα παρακάτω 5 απλά tips για να φτιάξεις τα πιο χορταστικά και ελαφρά
σάντουιτς που δεν θα ξεπερνούν τις 250-300 θερμίδες

Χρησιμοποίησε ψωμί ολικής άλεσης, όχι από τα ψωμάκια που χρησιμοποιείς για να φτιάξεις burger ή κρουασάν.

Χρησιμοποίησε μαργαρίνη ή βούτυρο light. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς μαγιονέζα και ketchup light.

Χρησιμοποίησε λευκό κρέας, κοτόπουλο και βραστή ή ψητή γαλοπούλα. Aπόφυγε τα παριζάκια και όλα τα βαριά αλλαντικά και κρέατα. Αν θες να αλλάζεις γεύση ιδανικός είναι ο σολομός και ο τόνος σε νερό και όχι σε λάδι.

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις το σάντουιτς σου με τυρί, προτίμησε τα τυριά τύπου cottage, το ανθότυρο, και όλα τα τυριά χαμηλών λιπαρών. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στα πιο βαριά τυριά τότε χρησιμοποίησε μόνο μία φέτα.

Χρησιμοποίησε πολλά λαχανικά. Πράσινη πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδι, λάχανο, μαρούλι, μανιτάρια και ότι άλλο έχεις στο ψυγείο.

Πηγή: shape.gr