Βιάγκρα για...Ολυμπιακά ρεκόρ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 22:02

Βιάγκρα για...Ολυμπιακά ρεκόρ

"Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι αθλητές κάνουν χρήση Βιάγκρα. Δεν πρόκειται για απαγορευμένη ουσία, αλλά μπορεί να βελτιώσει τις αγωνιστικές επιδόσεις", γράφει η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Σύμφωνα με την "Κορριέρε", το φαρμακευτικό αυτό σκεύασμα, αν χορηγηθεί λίγο πριν από αγώνες που απαιτούν μια σύντομη όσο και έντονη μυϊκή προσπάθεια, μπορεί να "χαρίσει" στους αθλητές , την ενέργεια εκείνη που τους χρειάζεται για να καταφέρουν να κάνουν την διαφορά.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρεται σε αθλήματα όπως ποδηλασία, κανό, άλματα, αλλά και ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Wada, η Διεθνής Υπηρεσία κατά του "ντόπινγκ", δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο αγγειοδιασταλτικό φαρμακευτικό σκεύασμα στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Πρόκειται, λοιπόν, για παρατηρήσεις και προβληματισμούς ηθικού, μόνον, χαρακτήρα, σχετικά με τους κανόνες του "ευ αγωνίζεσθαι".

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό, πάντως, να συμπεριληφθεί, το Βιάγκρα, στις ουσίες του "ντόπινγκ", ήδη από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνους του Ρίο Ντε Τζανέιρο, του 2016. "Η απόφαση αυτή μπορεί να ληφθεί και εξαιτίας πιέσεων των ίδιων των γιατρών της Wada, προς απόδειξη του ότι πρόκειται για ένα φαρμακευτικό προϊόν που έχει μια γενικότερη επίδραση από αυτή που συνηθίζουμε να γνωρίζουμε", τονίζει, τέλος, η "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα".

Πηγή: news247.gr