«Απειλή» για τις γυναίκες το κουτσομπολιό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 07:59

«Απειλή» για τις γυναίκες το κουτσομπολιό

Είναι γνωστό ότι και τα δύο φύλα θα αναπτύξουν συζητήσεις κουτσομπολίστικου χαρακτήρα. Ωστόσο μια συζήτηση σχετικά με το ποδόσφαιρο διαφέρει σημαντικά από μια κουβέντα που αφορά την εξωτερική εμφάνιση.Όσον αφορά τους άνδρες, το κουτσομπολιό τους φέρνει πιο κοντά. Ωστόσο, για το γυναικείο φύλο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά όσον αφορά τις φιλίες.



«Η ανδρική φιλία χαρακτηρίζεται περισσότερο από τη συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες, οπότε το κουτσομπολιό ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των μελών μιας ομάδας», ισχυρίζεται ο David Watson του Πανεπιστημίου Grant McEwan του Έντμοντον.

Αντιθέτως, οι γυναίκες τείνουν να συζητούν περισσότερο για την εξωτερική εμφάνιση, κάτι που ενδέχεται να απειλήσει τις φιλίες τους.

«Η γυναίκεια φιλία χαρακτηρίζεται περισσότερο από τα κοινωνικά στάνταρ και την οικειότητα. Το κουτσομπολιό μπορεί να αποβεί εξαιρετικά πιο απειλητικό στους γυναίκειους δεσμούς σε σχέση με τους ανδρικούς», συνεχίζει ο Watson.

«Το κουτσομπολιό σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση είναι περισσότερο διαδεδομένο μεταξύ των γυναικών. Μέσω αυτών των συζητήσεων καλλιεργείται ένα είδος ανταγωνισμού, κάτι που σίγουρα απειλεί τις γυναικείες φιλίες», συνεχίζει ο καθηγητής.

Πηγή: 24h.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ