Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους αδίστακτους κακοποιούς για την δολοφονία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 18:08

Γλυκά Νερά: Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους αδίστακτους κακοποιούς για την δολοφονία

Mε 300.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι δράστες της αποτρόπαιας δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά.

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή ύψους τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη σύλληψη των δραστών ληστείας μετά φόνου σε βάρος 20χρονης γυναίκας, που διεπράχθη σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου, μέσα στην οικία της στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6442694 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Παρακολουθούσαν το σπίτι οι αδίστακτοι κακοποιοί

Στα καρέ που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας της περιοχής, αλλά και στα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου (δακτυλικά αποτυπώματα και DNA), στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά. 

Οι δράστες -τρεις αυτοί που μπήκαν στην πολυτελή μεζονέτα και ενδεχομένως ένας τέταρτος σε ρόλο τσιλιαδόρο μέσα σε κάποιο όχημα-, φαίνεται ότι για καιρό παρακολουθούν στο ζευγάρι και είχαν προετοιμάσει κάθε τους κίνηση. Γνωρίζοντας ότι η κατοικία του ζευγαριού έχει κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης, φρόντισαν να πάνε από την πίσω πλευρά, να παραβιάσουν μία πόρτα που δεν είναι εύκολο να δει κανείς από τον δρόμο και να καταστρέψουν την κάμερας ασφαλείας. Στη συνέχεια μετά μπήκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, σκότωσαν και κρέμασαν με σχοινί το σκυλί που είχε το νεαρό ζευγάρι για συντροφιά, καθώς το γαύγισμα ήταν βέβαιο πως θα κινούσε υποψίες στους γείτονες.

Δέσιμο και βασανιστήρια

Αμέσως μετά ανέβηκαν στη σοφίτα της μεζονέτας, όπου ήρθαν αντιμέτωποι αρχικά με τον 32χρονο πιλότο της πολιτικής αεροπορίας και εν συνεχεία με την 20χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά σύζυγο του. Τους έδεσαν χειροπόδαρα με σχοινιά που είχαν μαζί, ενώ με μονωτική ταινία «σφράγισαν» το στόμα και τα μάτια του νεαρού άνδρα. Κάπου εκεί, ξεκίνησαν και τα βασανιστήρια προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα. Ενδεχομένως από ένα βασανιστήριο που κράτησε περισσότερη ώρα να προήλθε και ο ασφυκτικός θάνατος της 20χρονης κοπέλας, είτε από μαξιλάρι που ήταν η αρχική εκδοχή είτε από τη μπλούζα με την οποία της είχαν τυλίξει το λαιμό (σ.σ. εκδοχή που ακούστηκε μετά την εξέταση του χώρου από το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών).

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα μακριά τους το μόλις 11 μηνών βρέφος να πλαντάζει στο κλάμα και τους αδίστακτους κακοποιούς να απειλούν τους γονείς του ότι θα του κάνουν κακό αν δεν αποκαλύψουν που έχουν τα χρήματα. Μην ακούγοντας πλέον τη φωνή της γυναίκας του και νομίζοντας ότι το μαρτύριο τους θα λάβει τέλος, ο 32χρονος πιλότος της πολιτικής αεροπορίας αποκάλυψε στους ληστές που είχε κρυμμένα τα χρήματα. Περίπου 10-15.000 ευρώ σε ένα παιδικό παιχνίδι, στο υπόγειο του σπιτιού ήταν το... θησαυροφυλάκιο του νεαρού ζευγαριού. Ωστόσο, οι κακοποιοί δεν έμεινα ικανοποιημένοι, «διψούσαν» για ακόμη περισσότερα και συνέχισαν να τον βασανίζουν, αρπάζοντας και κοσμήματα περίπου ίδιας αξίας.

Πάνω από μία ώρα στο σπίτι

Σύμφωνα με τα όσα έχει μπορέσει να πει στους αστυνομικούς ο σοκαρισμένος σύζυγος της 20χρονης, οι δράστες έμειναν για περίπου μία - μιάμιση ώρα μέσα στην μεζονέτα, έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε χώρο και δεν σταμάτησαν να τους βασανίζουν και να τους απειλούν. Όταν τελικά έφυγαν, ο 32χρονος πιλότος της πολιτικής αεροπορίας κατάφερε να καλέσει την Άμεση Δράση με το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι η σύζυγος του κείτονταν νεκρή λίγα μέτρα μακριά του. 

Το υλικό που έχει συλλεχθεί από την οικία του ζευγαριού βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ασφυκτικό θάνατο. Ο νεαρός άνδρας παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ υποστήριξε θα δοθεί και στους συγγενείς, αλλά και το μωράκι που ακόμη δεν μπορεί να αντιληφθεί τι έχει συμβεί.

reader.gr




00 inkefalonia general ad 300X250