Live Εικόνα: Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 17:35

Live Εικόνα: Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Κηδεύεται σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου. Παρακολουθείστε την τελετή

Σε κλειστό κύκλο, 30 ατόμων, πραγματοποιείται η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισας Ελισάβετ.

Η τελετή έχει αρχίσει ήδη από τις 11 π.μ. (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας), όταν το Πρώτο Τάγμα Γρεναδιέρων μετέφερε το φέρετρο του Φιλίππου, καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του, από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι, στον Πύργο του Ουίνδσορ στην Εσωτερική Αίθουσα του πύργου.

Στις 2 μ.μ. (16:00 ώρα Ελλάδας) άρχισε το τελετουργικό και μέσα σε 15 λεπτά παρατάχθηκαν στην αυλή του Πύργου στρατιωτικά αποσπάσματα από σώματα με τα οποία ο Φίλιππος είχε ειδικές στρατιωτικές σχέσεις, όπως το Βασιλικό Ναυτικό, οι Βασιλικοί Πεζοναύτες, η Φρουρά των Γρεναδιέρων, το Βασιλικό Σύνταγμα Τυφεκιοφόρων Γκούρκα, το Σώμα Υπηρεσιών Πληροφοριών και οι Χαϊλάντερς.

Προς την τελευταία του κατοικία οδηγείται ο πρίγκιπας Φίλιππος το φέρετρο με την σορό του οποίου τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολουθούν πεζή το φέρετρο και έπονται τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και οι δύο γιοί του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι.

Πάνω στο φέρετρο με την σορό του Φίλιππου είναι τοποθετημένο ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του. Η μπάντα του Πρώτου Τάγματος Γρεναδιέρων ηγείται της πομπής και ακολουθούν επικεφαλής του στρατού.

Το φέρετρο σταμάτησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα.

{https://www.youtube.com/watch?v=3m-OkO2iKEw}

Πηγή: news247.gr




00 inkefalonia general ad 300X250