Με κράτηση ξενοδοχείου η μετακίνηση από νομό σε νομό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 12:42

Με κράτηση ξενοδοχείου η μετακίνηση από νομό σε νομό

Intime

Ο γρίφος του ανοίγματος της αγοράς και των δραστηριοτήτων προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου - Η πρόταση για μετακίνηση εκτός νομού

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας αποτελεί για την κυβέρνηση το νούμερο ένα στόχο, εντούτοις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πάντα το ενδεχόμενο ενός πισωγυρίσματος. Κάθε μήνας που περνά και η χώρα παραμένει σε lockdown το κόστος για την πραγματική οικονομία αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και θέσεις εργασίας χάνονται.

Μπροστά σε αυτό τον γρίφο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και από τη ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σταθερά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση να προχωρήσει βήμα - βήμα στην άρση του lockdown. Το πρώτο βήμα έγινε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν υπάρξει εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα χαλάρωση και άρση μέτρων, μεταξύ των οποίων εξετάζεται και η μετακίνηση εκτός νομού.

Με κράτηση ξενοδοχείου η μετακίνηση από νομό σε νομό
Συγκεκριμένα, επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, προκειμένου να τονωθούν τα χειμερινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει καθόλου τον χειμώνα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα «ανοίξουν» πλήρως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται διάφορα σχέδια. Ένα απ’ αυτά είναι ο «εκδρομέας» να φέρει μαζί του χαρτί από την κράτηση του ξενοδοχείου ή κάποιο άλλο σχετικό έγγραφο. Να σημειωθεί ότι την προσεχή Παρασκευή θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Πρόθεση, πάντως, της κυβέρνησης και από την στιγμή που οι «αριθμοί» το επιτρέπουν είναι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων. Αξίζει να τονιστεί ότι προς ώρας δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ούτε για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων σχολείων, ούτε για την εστίαση η οποία σίγουρα θα ανοίξει τελευταία, διότι θεωρείται η μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης,

Υπό αυτά τα δεδομένα, στο Μέγαρο Μαξίμου αγωνιούν για την εξέλιξη των κρουσμάτων, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν ένα πισωγύρισμα. «Θέλω όμως να επαναλάβω ακόμα μία φορά, όπως έχει επαναλάβει και η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι αυτό το κρίσιμο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε όλες και όλοι, με συμπεριφορές υπευθυνότητας και σοβαρότητας» είπε μάλιστα χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα είναι δραματικό εάν αναγκαστούμε να διαχειριστούμε πάλι καταστάσεις συνωστισμών στα καταστήματα, στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, και πιστεύω ότι θα επιδείξουμε όλοι την απαραίτητη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο με τρόπο οργανωμένο, να στηρίξουμε την οικονομία, να στηρίξουμε τα καταστήματα -ειδικά τα πιο μικρά καταστήματα τα οποία περιμένουν με τόση προσμονή την εποχή των εκπτώσεων- χωρίς αυτή η κίνηση να οδηγήσει σε μία νέα αύξηση των κρουσμάτων».

ΕΘΝΟΣ


Ετικέτες: