Μετά τον Πόρο: Αυτές είναι οι άλλες 2 περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 12:59

Μετά τον Πόρο: Αυτές είναι οι άλλες 2 περιοχές που κινδυνεύουν με lockdown

Διαρκής είναι η αύξηση των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας.

Ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες τρεις ημέρες γνωστοποίησε τριψήφιο αριθμών νέων κρουσμάτων με την Πέμπτη να έχει το ρεκόρ τριμήνου με 153 ξεπερνώντας τις πέντε χιλιάδες συνολικά.

Όπως είναι φυσικό τόσο η κυβέρνηση όσο και οι υγειονομικές αρχές είναι σε επαγρύπνηση. Οι αριθμοί δείχνουν ότι ένα δεύτερο κύμα είναι εξαιρετικά πιθανό και άπαντες θέλουν να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί με την επιτυχία του πρώτου.

Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκαν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα στο νησί του Πόρου. Το επιδημιολογικό φορτίου στο νησί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και αποφασίστηκε μία σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων είναι η απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, η απαγόρευση πάρτι και λιτανειών.

Ακόμη επιβλήθηκε πλαφόν στον αριθμό των ατόμων που πρέπει να κάθονται σε τραπέζι σε εστιατόρια. Οι αριθμοί προκαλούν «πονοκέφαλο» στις αρχές και δεν αποκλείεται η περίπτωση του Πόρου να είναι μόνο η αρχή για τα τοπικά lockdown που θα επιβληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη όπως φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία εκτός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και η Καβάλα με την Αλεξανδρούπολη είναι στο «κόκκινο» λόγω των νέων κρουσμάτων.

Δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανο στις δύο αυτές περιοχές να επιβληθούν τοπικές απαγορεύσεις όπως έγινε στην περίπτωση του Πόρου. Μην ξεχνάμε ότι όπως είχε πει τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς όσο και ο Σωτήρης Τσιόδρας με τέτοιου είδους lockdown θα αντιμετωπίζεται η έξαρση του ιού μετά την σχεδόν τρίμηνη καραντίνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο. Άλλωστε κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέκλεισε ένα νέο οριζόντιο lockdown αφού δε θα το άντεχε η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αρκετές περιφερειακές ενότητες παρουσιάζουν αυξητική τάση στα κρούσματα. Εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη είναι οι: Αργολίδα, Αχαΐα, Έβρος, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.

f-news.gr