«Κόκκινη» κάρτα από Twiiter σε ανάρτηση Τραμπ για Μινεάπολη: Παραβιάζει τους όρους - Προτρέπει σε βια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 11:45

«Κόκκινη» κάρτα από Twiiter σε ανάρτηση Τραμπ για Μινεάπολη: Παραβιάζει τους όρους - Προτρέπει σε βια

Το Twiiter αντέδρασε σε ανάρτηση Τραμπ επισημαίνοντας ότι παραβιάζει τους όρους και προτρέπει σε βια. Η ανάρτηση αναφερόταν στις ταραχές στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του Τζώρτζ Φλόιντ.

Η επίμαχη ανάρτηση του προέδρου Τραμπ που προκάλεσε την αντίδραση του Twitter έχει ως εξής:

«Δεν αντέχω να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, αναλάβει να δράσει και να φέρει την πόλη υπό έλεγχο, ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά...»

Η ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση από το Twitter που επισήμανε με μήνυμα:

«Αυτό το Tweet παραβίασε τους Κανόνες του Twitter σχετικά με τον εγκωμιασμό πράξεων βίας. Ωστόσο, το Twitter έκρινε ότι το Tweet μπορεί να παραμείνει προσβάσιμο για λόγους δημόσιου συμφέροντος».

Το διάταγμα Τραμπ

"Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους", δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι ενέργησε υπό την επιρροή "άποψης" και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια "ουδέτερη πλατφόρμα". "Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο", είπε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών τουη της υπόθεσης.

Η αντίδραση από το Twitter

Το Twitter, λίγες ώρες αργότερα, προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση, απειλεί την ελευθερία στο ίντερνετ.

«Αυτό το διάταγμα είναι μία πολιτική προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες. Κάθε προσπάθεια μονομερούς παρέμβασης απειλεί το μέλλον της ελευθερίας στο διαδίκτυο».

Ο Τραμπ επιτέθηκε στην πλατφόρμα, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως θα «κυνηγήσει» τις εταιρίες και ότι «θα φροντίσουμε οι φόροι των Αμερικανών να μην πηγαίνουν στους γίγαντες των social media, οι οποίοι καταπιέζουν την ελεύθερη έκφραση».

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από δύο επισημάνσεις που έκανε το Twitter σε δύο ποστ του Τραμπ, τα οποία χαρακτήρισε ως «παραπλανητικά», κάτι που δεν έχει γίνει ξανά για πρόεδρο χώρας. Ο Τραμπ αντέδρασε οργισμένος και άρχισε να διαρρέει πως θα προχωρήσει σε μέτρα, καθώς θεωρεί πως προσπαθούν να παρέμβουν εν όψει εκλογών.

dkaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250