Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου -Τι λένε οι σεισμολόγοι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 10:38

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Πύλου -Τι λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τον πολύ ισχυρό σεισμό των 5,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ νότια της Πύλου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα στη Μεσόγειο στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου.

Για τον σεισμό μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».

Το επίκεντρο του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός αυτός ήταν ευεργετικός γιατί, όπως εξήγησε «οι σεισμοί πρέπει να γίνονται και η Γη να παράγει συγκεκριμένη ενέργεια». Όπως ειπε μιλώντας στην ΕΡΤ «παράλληλα με το σεισμό επειδή ήταν μεγέθους άνω των 5,5 Ρίχτερ και ήταν υποθαλάσσιος εκδόθηκε αυτόματη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τσουνάμι, η οποία ακυρώθηκε μετά από 2 ώρες καθώς δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική παρατήρηση».

Κατά την εκτιμήσή του Γεράσιμου Χουλιάρα είναι πολύ πιθανό ο σεισμός να συνδέεται με τον σεισμό της 17ης Νοέμβριου μεγέθους 6,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κρήτης.

aftodioikisi.gr