Η εξομολόγηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το τέλος της ζωής του

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012 19:14

Η εξομολόγηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το τέλος της ζωής του

Σε μια σπάνια και συγκινητική εξομολόγηση προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας για τις τελευταίες στιγμές της Μαρίκας, τα προβλήματα υγείας και την μέχρι τώρα πορεία της ζωής του.

Παρουσία του προσωπικού του γιατρού, Σωτήρη Ράπτη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για το θάνατο και την οδύνη του από την απώλεια της συζύγου του τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο και προσθέτοντας ότι παρά τη μετρημένη ζωή που έχει διάγει μέχρι σήμερα συνεχίζει να επιτρέπει μία μικρή «αμαρτία» στον εαυτό του, ένα με δύο τσιγαράκια την ημέρα για την απόλαυση.

«Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη. Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα και γι' αυτό παρακαλώ τον Θεό είναι να πεθάνω όρθιος. ...Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει «Αλλωστε είμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄ αυτό. Αγαπώ τη ζωή και όσο ζήσω θέλω να είμαι υγιής. Αλλά η αρρώστια δεν είναι όνειδος κι ούτε είναι εις βάρος κανενός το να είναι ασθενής. Προσωπικά, δόξα τω Θεώ, είχα μια μακρά ζωή, δεν μπορώ να παραπονούμαι...».

Καταλήγοντας ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει «Εκανα μια πειθαρχημένη ζωή αν και τις απολαύσεις τις αγάπησα όλες. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το έκανα. Και το πιοτό μου αρέσει και το τσιγάρο μου άρεσε, αλλά το έκοψα πριν από πενήντα πέντε με εξήντα χρόνια. Εξακολουθώ όμως να καπνίζω το ένα με τα δύο τσιγάρα γιατί δεν θέλω να στερηθώ αυτή την απόλαυση. Κατάφερα όμως να μη γίνω δούλος καμίας αδυναμίας. Κι ελπίζω να ισχύσει ως το τέλος, που άλλωστε πλησιάζει»

iefimerida.gr