Παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Χρυσή Αυγή : «Η εκκλησία δεν χρειάζεται προστάτες»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 08:57

Παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Χρυσή Αυγή : «Η εκκλησία δεν χρειάζεται προστάτες»

Παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Χρυσή Αυγή «Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους και άσπρους και μαύρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε παρέμβασή του για τη στάση της Χρυσής Αυγής και σε ερώτηση αν υπάρχουν πολιτικοί φορείς που προστατεύουν την εκκλησία.


Παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την Χρυσή Αυγή

Ο αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, για την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών και σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση: «Όταν δεν θα έχω εγώ να φάω και δεν θα έχεις και εσύ να φας, τότε θα σταματήσουμε. Όταν όμως εγώ θα έχω να φάω και εσύ δεν θα έχεις να φας τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε.

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή ανέφερε: «Ο συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του σχολίασε πως θλιβόμαστε όταν ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί και επιτίθεται εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο κλήρος όμως προτρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας. Η υποστήριξη αυτή μας δίνει δύναμη σε αυτήν την εθνική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει».

Την ίδια ώρα κληρικός που τέλεσε τον αγιασμό στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στον Άλιμο προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής «να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη θρησκεία και τα ιδανικά μας, κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την ελληνική κοινωνία».

ΕΘΝΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ