Ραβασάκια πίσω από τα κάγκελα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 11:24

Ραβασάκια πίσω από τα κάγκελα

Ραβασάκια φαίνεται πως συνεχίζει να στέλνει ο 41χρονος που κατηγορείται για το φόνο του ιερέα προς την παπαδιά. Ωστόσο, αυτή φέρεται να μην έχει απαντήσει σε κανένα από αυτά. Οι δυο κατηγορούμενοι κρατούνται σε διαφορετικά κελιά χωρίς καμία οπτική επαφή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας. Ενώ μεταγωγή τους στις φυλακές δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί επειδή δεν υπάρχουν κενά κελιά σ' αυτές.

Σύμφωνα με το patrisnews, χθες η παπαδιά δέχθηκε την επίσκεψη του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μουλατσιώτη και δύο μοναχών από την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ στο Τρίκορφο της Φωκίδας, (σ.σ. γνωστοί ως «παπαροκάδες»).

Οι τρεις μοναχοί παρέμειναν μετά από άδεια επί δεκάλεπτο με την παπαδιά, συζήτησαν μαζί της χαμηλόφωνα και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς όπως ήταν φυσικό να αναφέρουν τίποτα για την εξομολόγησή της.

Μετά την επίσκεψη ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης δημοσιοποίησε κάποιες σκέψεις του σχετικά με το τραγικό περιστατικό.

Eιδικότερα, αναφέρει σε επιστολή του:

«Τα έχασε όλα! Τώρα δεν την θέλει κανείς!!! Αλλά ο διάβολος δεν έχει τελειώσει μαζί της το σχέδιό του. Την θέλει ολοκληρωτικά δική του. Θέλει τώρα και την ψυχή της παπαδιάς. Αυτό που θέλει και από όλους τους ανθρώπους. Δι' αυτό στο μυαλό της τώρα θα της λέγει: ''Είδες το αποτέλεσμα; Είσαι μόνη τώρα, όλοι σε απορρίπτουν! Θα σαπίσεις για πάντα στη φυλακή! Αλλά και να βγεις, κανείς δεν σε θέλει?. Κανείς?. Οπότε γιατί να ζεις; Αυτοκτόνα να γλυτώσεις''.

Έτσι η αυτοκτονία θα έρχεται συνεχώς στην σκέψη της πρεσβυτέρας, όπως πάει και σε πολλούς άλλους ανθρώπους που βρίσκονται ενώπιον τρομερών δυσκολιών και θεωρούν ως μόνη λύση και διέξοδο την αυτοκτονία. Ο διάβολος όμως έτσι κερδίζει για πάντα την ψυχή του ανθρώπου.

Εδώ η Εκκλησία, οι Επίσκοποι, οι ιερείς, οι μοναχοί, οι χριστιανοί, πρέπει να βοηθήσουμε ψυχικά όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ακόμη και τους κακούργους, όπως έκανε εξ άλλου και ο Χριστός πάνω στον σταυρό Του, βοηθώντας και την τελευταία στιγμή τον κακούργο ληστή.

Δεν πρέπει ν' αφήσουμε τον διάβολο να πάρει την ψυχή της πρεσβυτέρας, δεν πρέπει να τον αφήσουμε να πάρει την ψυχή κανενός. Αυτό έκανε ο Χριστός, αυτό πρέπει καθημερινά να κάνουμε κι εμείς.

Δι' αυτό μεταφέραμε τις ανωτέρω σκέψεις μας προς την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος εις την οποία ανήκουμε και λάβαμε παρ? αυτής την ευλογία να μεταβούμε εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολής μας προς συνάντησή της. Έτσι συναντήσαμε την πρεσβυτέρα, ώστε να εμποδίσουμε τον διάβολο να ολοκληρώσει το έργο του.

Ας προσευχηθούμε αδέλφια μου για την μετάνοια όλων μας.

Το έχουμε όλοι τόσο ανάγκη, διότι βλέπετε πως εργάσθηκε και εργάζεται ο πανούργος διάβολος, για να κερδίσει ψυχές για τις οποίες σταυρώθηκε ο Χριστός μας.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης»

Πηγή: 24h.gr